susret predsednika i premijera na samitu u viljnusu

Saradnja Crne Gore i Grčke može biti unapređena turizmom

BiznisEURegionTurizam

11.7.2023 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Saradnja Crne Gore i Grčke može biti unapređena turizmom Saradnja Crne Gore i Grčke može biti unapređena turizmom
Crna Gora i Grčka imaju dobru saradnju koja može biti dodatno unapređena u oblasti turizma, energetike i avio-povezanost, ocijenjeno je na sastanku crnogorskog predsednika... Saradnja Crne Gore i Grčke može biti unapređena turizmom

Crna Gora i Grčka imaju dobru saradnju koja može biti dodatno unapređena u oblasti turizma, energetike i avio-povezanost, ocijenjeno je na sastanku crnogorskog predsednika Jakova Milatovića i grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa.

Milatović i Micotakis su, na marginama samita u Viljnusu, razgovarali o bilateralna saradnja dve države i snažnoj podršci Grčke ulasku Crne Gore u Evropsku uniju (EU), prenosi Mina.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsednika, ocenjeno je da dve zemlje imaju dobre i prijateljske odnose, i da je politički dijalog intenzivan i sadržajan.

Tema razgovora je, navodi se, bilo i unapređenje ekonomske saradnje, posebno u domenu povećanja priliva grčkih direktnih stranih investicija, imajući u vidu da u našoj zemlji posluje više renomiranih kompanija iz te zemlje.

„Ocenjeno je da su turizam i energetika, kao i bolja avio-povezanost oblasti u kojima dve zemlje mogu dodatno da unaprede saradnju“, kaže se u saopštenju.

Milatović je kazao da je saradnja Crne Gore i Grčke, kao saveznica u NATO-u na najvišem je nivou i u okvirima važnim za širu globalnu bezbednost.

Micotakis je kazao da Crna Gora ima partnera u Grčkoj, najavio dolazak u zvaničnu posetu i predložio održavanje biznis foruma između privrednika dve države.

  • SHALIMAR

    12.7.2023 #1 Author

    Oflicno,imaju sta jedni drugima da ponude..

    Odgovori

  • DUCA

    16.7.2023 #2 Author

    Odlično i treba da sarađuju.

    Odgovori

  • BOBICA

    27.8.2023 #3 Author

    Oni zaista i treba zajedno da saradjuju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...