u toku formiranje Odbora direktora te firme

Sindikat nikšićke Željezare neće dozvoliti proglašenje tehnološkog viška

BiznisRegion

7.2.2024 14:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Sindikat nikšićke Željezare neće dozvoliti proglašenje tehnološkog viška Sindikat nikšićke Željezare neće dozvoliti proglašenje tehnološkog viška
Iz Sindikalne organizacije EPCG Željezara Nikšić upozorili su poslovodstvo fabrike i matične firme – Elektroprivrede (EPCG) da neće dozvoliti da se nastavi, kako su... Sindikat nikšićke Željezare neće dozvoliti proglašenje tehnološkog viška

Iz Sindikalne organizacije EPCG Željezara Nikšić upozorili su poslovodstvo fabrike i matične firme – Elektroprivrede (EPCG) da neće dozvoliti da se nastavi, kako su rekli, diskriminacija radnika koja se već određeni period sprovodi u nikšićkoj Željezari.

„Ako se nastavi ova diskriminacija radnika Željezare javnost ćemo obavestiti pod kakvim su pritiscima bili radnici Željezare od strane najviših organa u EPCG, što političkih što drugih“, naveli su iz Sindikalne organizacije u saopštenju dostavljenom portalu RTNK, prenosi Mina.

Iz te radničke organizacije rekli su da su dobili informaciju da se radi sistematizacija radnih mesta u Željezari i to bez učešća Sindikata.

„Dobili smo informaciju da se priprema sistematizacija radnih mesta kako unutar Željezare, tako i direktno od najviših organa EPCG. Želimo da obavestimo gospodu u Željezari i u EPCG da sigurno nećemo dozvoliti da sistematizaciju rade kako su oni planirali, pogotovo da proglašavaju za tehnološki višak radnike koji su ovi fabriku vratili državi“, poručili us iz Sindikalne organizacije Željezare.

U Željezari je u toku formiranje Odbora direktora te firme. Predsednik tog tela, Maksim Vučinić, podneo je ostavku u novembru prošle godine. Novi Odbor i predsednik trebalo bi da budu izabrani danas.

Iz fabričkog Sindikata na pitanja portala RTNK kažu da nemaju informacije o sednici Odbora, te da su u fokusu njihovog interesovanja isključivo prava zaposlenih koja se, kako ponavljaju, u poslednjem periodu krše.

  • AJA

    7.2.2024 #1 Author

    Svakako prava zaposljenih ne smeju da se krse !!!!!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...