Minimalan iznos zakupnine od 30.000 evra mesečno

Za zakup Željezare Nikšić stigle tri prijave

RegionU fokusu

30.1.2024 11:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Za zakup Željezare Nikšić stigle tri prijave Za zakup Željezare Nikšić stigle tri prijave
Na međunarodni javni poziv za izdavanje u zakup pogona Željezare Nikšić – Čeličane i Kovačnice, stigle su tri prijave. Ponude su u utorak otvorene... Za zakup Željezare Nikšić stigle tri prijave

Na međunarodni javni poziv za izdavanje u zakup pogona Željezare Nikšić – Čeličane i Kovačnice, stigle su tri prijave.

Ponude su u utorak otvorene u zgradi EPCG, a prijavile su se kompanija Neksan Miodraga Davidovića zajedno sa kompanijama Universal Energy (Kina) – Energy & Industrial Management Advisory Services (Češka), prenosi Mina, pozivajući se na portal RTCG.

Ponudu za zakup dostavio je i konzorcijum Kvalitetsbygg – Uber Nordic iz Švedske, kao i švajcarski 8B Capital S.A.

Pismo o namerama poslala je kompanija Horst Wiesinger Group iz Austrije, ali je saopšteno da se to pismo ne može smatrati prijavom.

Otvaranju ponuda prisustvovao je i predstavnik Ministarstva energetike i rudarstva.

“Mi ćemo definisati kriterijume i matematički princip bodovanja, da svi znate na osnovu kojih kriterijuma je ostvareno koliko bodova”, kazao je finansijski direktor Elektroprivrede (EPCG), Miro Vračar, i dodao da će princip bodovanja biti uobičajen.

Što se tiče garancija, Vračar je rekao da je to nešto što će biti sigurno sastavni deo postupka koji sledi u drugoj fazi.

„Sve ćemo to pismeno obavestiti svakog ponuđača, koje su to garancije, kakve su garancije i na koji rok”, naveo je Vračar.

Foto: Freepik.jpg

EPCG je javnom pozivom izdala u zakup proizvodne kapacitete u ćerki kompaniji EPCG Željezara Nikšić.

Kako je u pozivu navedeno, prednost prilikom odabira poslovnog partnera imaće kompanije koje imaju tradiciju i reference u proizvodnji kovanih čelika ugljeničnih, legiranih i alatnih čelika.

“Zakupac će imati mogućnost da zakupi proizvodne kapacitete sa potrebnim brojem zaposlenih (selekcijom od postojećih zaposlenih), ili zapošljavanjem novih zaposlenih”, navedeno je u ranije objavljenom pozivu.

Zakup se daje na period od minimum pet godina, sa mogućnošću produžetka trajanja ugovora.

Minimalan iznos zakupnine koji mora biti plaćan opredeljen je na iznos od 30.000 evra mesečno, a njena konačna visina zavisi od ponude zakupca po elementima javnog poziva.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...