mere za sprečavanje širenja bolesti

U Republici Srpskoj usvojen „lex specialis” za afričku kugu svinja

AgrobiznisBiznisRegion

15.7.2023 09:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

U Republici Srpskoj usvojen „lex specialis” za afričku kugu svinja U Republici Srpskoj usvojen „lex specialis” za afričku kugu svinja
Posebni pravilnik („lex specialis”) koji se odnosi na naknadu štete vezano za sprečavanje širenja afričke kuge svinja i primenu svih zdravstvenih mera kada je... U Republici Srpskoj usvojen „lex specialis” za afričku kugu svinja

Posebni pravilnik („lex specialis”) koji se odnosi na naknadu štete vezano za sprečavanje širenja afričke kuge svinja i primenu svih zdravstvenih mera kada je u pitanju dobrobit životinja stupo je na snagu u Republici Srpskoj.

Vladinom zasedanju prethodila je i sednica Štaba za vanredne situacije, prva takva, od kada je zbog zaraze proglašena vanredna situacija u Bijeljini, Loparama i Ugljeviku.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Savo Minić rekao je za „Nezavisne” da je pre nekoliko dana stupio na snagu i Pravilnik o dozvoli za klanje živih životinja, prenela je Politika.

„To znači i postavljanje svih barijera, traženje novih parcela koji su dostavljene svim lokalnim zajednicama za ukop životinja, obezbeđivanje dodatnog ljudstva i mehanizacije, da bi to išlo što brže, imajući u vidu velike temperature. Dakle, sve bezbednosne mere su sada osigurane, svi republički resursi su sada na raspolaganju“, pojasnio je Minić, a prenosi Agroklub.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...