dodela grantova fondacije za inovacije crne gore

Za podršku ranoj fazi razvoja startapa 350.000 evra

InovacijePreduzetnikRegion

8.9.2023 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Za podršku ranoj fazi razvoja startapa 350.000 evra Za podršku ranoj fazi razvoja startapa 350.000 evra
Fond za inovacije Crne Gore raspisao je javni poziv za dodelu grantova za podršku ranoj fazi razvoja startapa. Ukupna vrednost poziva iznosi 350.000 evra,... Za podršku ranoj fazi razvoja startapa 350.000 evra

Fond za inovacije Crne Gore raspisao je javni poziv za dodelu grantova za podršku ranoj fazi razvoja startapa.

Ukupna vrednost poziva iznosi 350.000 evra, pri čemu je vrednost pojedinačnog granta do 35.000 evra, odnosno 30.000 za finansijsku podršku i 5.000 evra za mentorsku podršku, prenosi Mina.

Javni poziv je otvoren do 20. oktobra, a neophodna dokumentacija za prijavu objavljena je na sajtu Fonda za inovacije www.fondzainovacije.me.

Iz Fonda je saopšteno da je cilj programa unapređenje startap zajednice u Crnoj Gori kroz finansijsku i mentorsku podršku.

„Ova podrška će pomoći startap preduzećima u sprovođenju prve faze istraživanja tržišta, razvoju proizvoda, uspostavljanju poslovnog modela i započinjanju priprema za sljedeću fazu prikupljanja finansijskih sredstava“, rekli su iz Fonda.

Program podržava startap projekte koji razvijaju inovativne proizvode s visokim potencijalom rasta na tržištu u raznim oblastima, uključujući i prioritetna područja pametne specijalizacije.

Kreativci i ideje
Foto: Freepik.com

Na poziv se mogu prijaviti timovi od dva do pet članova ili mikro preduzeća (u formi društva sa ograničenom odgovornošću) u privatnom vlasništvu, registrovana u Crnoj Gori ne duže od dvije godine u trenutku podnošenja prijave.

U slučajevima kada prijavu podnosi tim, ukoliko se odobri finansiranje, od njih će se zahtevati da osnuju preduzeće u skladu sa Zakonom o privrednim društvima u Crnoj Gori.

Detaljne informacije o pozivu mogu se pronaći na sajtu Fonda, a postupak prijavljivanja je jednostavan i odvija se elektronskim putem.

Info dan će biti održan u Podgorici u Privrednoj komori 18. septembra u devet sati, a isti je moguće pratiti i putem Zoom-a.

Izvršna direktorka Fonda, Bojana Femić Radosavović, saopštila je da ovim programom žele da pruže podršku mladim, talentovanim i visoko-motivisanim timovima, koji žele da započnu svoju preduzetničku karijeru.

„Smatramo da je izuzetno važno to što osim finansijske podrške, timovi imaju priliku da dobiju i mentore iz naše baze koji imaju iskustvo i znanje koje će im pomoći da svoje ideje što bolje i brže pretoče u uspješan biznis“, rekla je Femić Radosavović.

Iz Fonda su pozvali sve zainteresovane da potraže više informacija na sajtu Fonda, ili na profilima na društvenim mrežama LinkedIn, Facebook i Instagram i prijave se za program.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...