zbog štrajka grčkih carinika

Zatvoren granični prelaz Evzoni između Severne Makedonije i Grčke

EURegion

2.4.2024 18:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Zatvoren granični prelaz Evzoni između Severne Makedonije i Grčke Zatvoren granični prelaz Evzoni između Severne Makedonije i Grčke
Granični prelaz Evzoni između Severne Makedonije i Grčke zatvoren je zbog štrajka grčkih carinika, prenose mediji u regionu, a obustava rada će trajati danas... Zatvoren granični prelaz Evzoni između Severne Makedonije i Grčke

Granični prelaz Evzoni između Severne Makedonije i Grčke zatvoren je zbog štrajka grčkih carinika, prenose mediji u regionu, a obustava rada će trajati danas i u sredu, zbog čega se putnicima preporučuje da odlože putovanja.

Kako navodi makedonska informativna agencija MIA, vozila Hitne pomoći moći će da prolaze nesmetano, prenosi N1.

Teretni saobraćaj na graničnim prelazima Bogorodica – Evzoni, Dojran – Dojrani i Medžitlija – Niki biće potpuno obustavljen, osim za kvarljivu robu, od ponedeljka u ponoć do srede do 23:59, u okviru dvodnevnog štrajka grčke carine, saopštila je Uprava carina Severne Makedonije, prenosi MIA.

Prema podacima koje je MIA dobila iz ambsade Grčke u Skoplju, purnički saobraćaj će tokom štrajka od 48 sati biti periodično omogućen, ali se putnicima savetuje da izbegavaju odlazak preko granice u ovom periodu.

Kako navode grčki mediji, carinici danas i sutra štrajkuju zbog promena koje promoviše uprava javnih prihoda, a za koje tvrde da se uglavnom odnose na područne carinarnice, koje su u opasnosti od smanjenja broja zaposlenih i zatvaranja.

Carinici reaguju na promene i veliki obim posla koji imaju na graničnim prelazima sa Albanijom i Severnom Makedonijom.

  • SENSEI

    3.4.2024 #1 Author

    Bune se ljudi sa pravom. Strahuju da će ostati bez posla

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...