najviše mladih bez posla u španiji, grčkoj i portugalu

Rekordno niska stopa nezaposlenosti u zemljama OECD-a u novembru 2023.

SvetVesti

18.1.2024 14:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Rekordno niska stopa nezaposlenosti u zemljama OECD-a u novembru 2023. Rekordno niska stopa nezaposlenosti u zemljama OECD-a u novembru 2023.
Stopa nezaposlenosti u zemljama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) prošlog novembra bila je rekordno niska od 4,8 odsto deveti uzastopni mesec, saopštila... Rekordno niska stopa nezaposlenosti u zemljama OECD-a u novembru 2023.

Stopa nezaposlenosti u zemljama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) prošlog novembra bila je rekordno niska od 4,8 odsto deveti uzastopni mesec, saopštila je u četvrtak ova grupa sa sedištem u Parizu.

Broj nezaposlenih u OECD-u je u novembru bio stabilan na 33,4 miliona, što je najviši nivo u 2023. godini, prenosi Anadolu Agency.

Stopa nezaposlenosti u OECD-u za muškarce ostala je ispod pet odsto skoro tri godine, dostigavši 4,8 procenata u novembru, dok se zadržala stabilnom na pet odsto za žene peti mesec zaredom.

Stopa nezaposlenosti kod mladih od 15 do 24 godine pala je na 10,8 odsto u novembru, sa 10,9 procenata u oktobru.

Stopa nezaposlenosti mlađih radnika porasla je u 14 zemalja OECD-a, uključujući Finsku, Austriju, Dansku, Izrael, Meksiko i Sjedinjenen Američke Države.

Najviša stopa nezaposlenosti mladih među zemljama OECD-a zabeležena je u Španiji od 27,9 odsto, Grčkoj od 27,3 procenta i Portugalu od 23,5 odsto.

U novembru je stopa nezaposlenosti u evrozoni bila uglavnom konstantna na 6,4 odsto.

  • AJA

    18.1.2024 #1 Author

    Dobro je sto je stopa zaposlenosti porasla u navedenim zemljama.Nadajmo se da ce se stopa zaposljavoanja povecati u Grckoj,Spaniji i Port.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...