RESTRIKTIVNE MERE UZIMAJU DANAK Bez turista izvan EU Italija gubi pet milijardi evra

BiznisEUSvetTurizamVesti

22.7.2020 15:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

RESTRIKTIVNE MERE UZIMAJU DANAK Bez turista izvan EU Italija gubi pet milijardi evra RESTRIKTIVNE MERE UZIMAJU DANAK Bez turista izvan EU Italija gubi pet milijardi evra
Italija će zbog letnje sezone bez turista iz država van EU, zbog pandemije i obaveze karantina, pretrpeti štetu od oko pet milijardi evra. To... RESTRIKTIVNE MERE UZIMAJU DANAK Bez turista izvan EU Italija gubi pet milijardi evra

Italija će zbog letnje sezone bez turista iz država van EU, zbog pandemije i obaveze karantina, pretrpeti štetu od oko pet milijardi evra. To je iznos, koji putnici ukupno potroše za smeštaj, hranu, prevoz, zabavu i kupovinu tokom jula, avgusta i septembra.

Ovi podaci rezultat su analize italijanskog udruženja Koldireti (Coldiretti) o posledicama produženih mera u Italiji zbog pandemije, javlja Tanjug. Te mere, podsetimo, između ostalog, predviđaju obavezu 14-dnevnog karantina za osobe koje dolaze iz država koje nisu članice EU.

Foto: Tanjug/AP

Prema podacima tog udruženja, prošle godine u Italiji je tokom jula, avgusta i septembra boravilo više od pet miliona ljudi iz država van Evrope, dok ove sezone turista sa drugih kontinenata praktično nema.

Zbog restriktivnih mera Italija je ove letnje sezone bez američkih turista sa ukupnim troškovima od 1,8 milijardi evra u toj zemlji tokom jula, avgusta i septembra, navodi se u ovoj analizi.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...