fokus na kredite i finasiranje

Rezultati Deutsche Banke nadmašili očekivanja

RegionVesti

25.10.2023 11:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Rezultati Deutsche Banke nadmašili očekivanja Rezultati Deutsche Banke nadmašili očekivanja
Deutsche Banka izvestila je o neto dobiti u trećem tromesečju od 1,03 milijarde evra, malo nadmašivši očekivanja uprkos padu od osam odsto u odnosu... Rezultati Deutsche Banke nadmašili očekivanja

Deutsche Banka izvestila je o neto dobiti u trećem tromesečju od 1,03 milijarde evra, malo nadmašivši očekivanja uprkos padu od osam odsto u odnosu na prethodnu godinu i tekućim borbama u investicionoj jedinici zajmodavca.

Analitičari su očekivali tromesečnu neto dobit koja se može pripisati deoničarima od 997 miliona evra, prema podacima LSEG-a. Neto dobit bila je 35 odsto veća u odnosu na prethodno tromesečje uprkos godišnjem padu. Bilo je to 13. uzastopno profitabilno tromesečje Deutsche Bank od njenog opsežnog restrukturiranja pokrenutog 2019, piše SEEbiz, prenosi Mina.

U istom periodu prošle godine nemački zajmodavac je zabeležio neto dobit od 1,12 milijardi evra zahvaljujući višim kamatama i povećanoj volatilnosti tržišta koji su podstakli njegov fiksni prihod i poslovanje sa valutama.

Banka je ostvarila snažno izvođenje u svom korporativnom bankarskom poslovanju, koje ima koristi od okruženja viših kamatnih stopa, gde su prihodi porasli 21 odsto na godišnjem nivou na 1,89 milijardi evra.

Međutim, nastavio je da beleži usporavanje u svom investicionom ogranku, gde su neto prihodi pali četiri odsto na godišnjem nivou na 2,27 milijardi evra i smanjeni su 12 odsto u prvih devet meseci ove godine na 7,3 milijarde.

Finansijski direktor Deutsche Bank, James von Moltke, rekao je da je „ono što se događa normalizacija fiksnih i deviznih prihoda, posebno u makro poslovima, dakle stopama, deviznim kursevima i tržištima u nastajanju, koja su prošle godine profitirala od vrlo visokih nivoa volatilnosti“.

On je kazao da je došlo do rotacije aktivnosti banke s fokusom na druge proizvode, posebno kredite i finansiranje, koji su ojačali.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...