Najnovije poslovne vesti Biznis.rs

ROBNA RAZMENA SRBIJE I DALJE ISPOD PROŠLOGODIŠNJEG NIVOA Izvoz manji za 5,2 odsto, ukupna razmena za 4,8 procenata

SrbijaVesti

30.11.2020 17:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

ROBNA RAZMENA SRBIJE I DALJE ISPOD PROŠLOGODIŠNJEG NIVOA Izvoz manji za 5,2 odsto, ukupna razmena za 4,8 procenata ROBNA RAZMENA SRBIJE I DALJE ISPOD PROŠLOGODIŠNJEG NIVOA Izvoz manji za 5,2 odsto, ukupna razmena za 4,8 procenata
Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije za period januar-oktobar 2020. godine dostigla je 32 milijarde i 472 miliona evra, što predstavlja pad od 4,8 odsto... ROBNA RAZMENA SRBIJE I DALJE ISPOD PROŠLOGODIŠNJEG NIVOA Izvoz manji za 5,2 odsto, ukupna razmena za 4,8 procenata

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije za period januar-oktobar 2020. godine dostigla je 32 milijarde i 472 miliona evra, što predstavlja pad od 4,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Izvoz robe dostigao je nivo od 13 milijardi i 859 miliona evra što je za 5,2 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, dok je uvoz bio vredan 18 milijardi i 613 miliona evra, što predstavlja pad od 4,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Spoljnotrgovinski deficit iznosi 4 milijarde i 754 miliona evra, što je smanjenje od 2,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Pokrivenost uvoza izvozom je 74,5 odsto i manja je od pokrivenosti u istom periodu prethodne godine, kada je iznosila 75 procenata.

Spoljnotrgovinska robna razmena bila je najveća sa zemljama sa kojima Srbija ima potpisane sporazume o slobodnoj trgovini. Zemlje članice Evropske unije čine 61,2 odsto ukupne razmene, navodi se u saopštenju RZS.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...