RUSI OTKRILI JOŠ JEDNO NALAZIŠTE GASA Ogromni energetski resursi

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

13.1.2021 13:49 Autor: Julijana Vincan 0

RUSI OTKRILI JOŠ JEDNO NALAZIŠTE GASA Ogromni energetski resursi RUSI OTKRILI JOŠ JEDNO NALAZIŠTE GASA Ogromni energetski resursi
Rosneft, ruski energetski gigant, objavio je da je otkrio ogromno nalazište kondenzata gasa u Republici Jakutija, na ruskom Dalekom istoku. Rezerve prirodnog gasa na... RUSI OTKRILI JOŠ JEDNO NALAZIŠTE GASA Ogromni energetski resursi

Rosneft, ruski energetski gigant, objavio je da je otkrio ogromno nalazište kondenzata gasa u Republici Jakutija, na ruskom Dalekom istoku.

Rezerve prirodnog gasa na novom nalazištu procenjuju se na više od 75 milijardi kubnih metara, a rezerve kondenzata na 1,4 miliona tona, prenosi Russia Today.

Foto: Pexels

Novo ležište je otkriveno u okviru aktivnosti istraživanja naftnog i gasnog potencijala u regionu koje je obavljala podružnica kompanije Rosneft, Taas-Yuryakh Neftegazdobycha (TYNGD), odnosno mešovito preduzeće ruskog naftnog giganta (50,1 odsto), preduzeća British Petroleum i konzorcijuma indijskih kompanija.

Rosneft je nedavno objavio otkriće velikih naftnih i gasnih polja u Karskom moru, navodeći da je tamo utvrdio postojanje više od 30 „potencijalnih nalazišta“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...