na spisku "nepoželjnih" 31 kompanija

Rusija najavila sankcije protiv Gazproma Germania

BiznisEUSvetU fokusuVesti

12.5.2022 11:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Rusija najavila sankcije protiv Gazproma Germania Rusija najavila sankcije protiv Gazproma Germania
Rusija je u sredu najavila sankcije protiv 31 zapadne kompanije, a među njima i energetske firme Gazprom Germania koja je od početka aprila pod... Rusija najavila sankcije protiv Gazproma Germania

Rusija je u sredu najavila sankcije protiv 31 zapadne kompanije, a među njima i energetske firme Gazprom Germania koja je od početka aprila pod upravom Savezne agencije za mrežni promet.

Moskva je uvela sankcije protiv kompanija Evropske unije (EU), Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Singapura, kao odgovor na sankcije koje je njoj Zapad nametnuo zbog vojne invazije na Ukrajinu.

Taj spisak obuhvata 31 firmu, od kojih većina pripada Gazpromu Germania, predstavništvu ruskog giganta u Nemačkoj.

„Mi pozdravljamo ovu najavu, ali za sada ne raspolažemo detaljima“, saopštilo je nemačko ministarstvo privrede i energetike.

Savezna agencija za mrežni promet, koja je po nalogu ministra privrede od početka aprila preuzela upravu nad firmom Gazprom Germania nakon što je izašla iz sastava središnjeg koncerna, saopštila je da se već sprovode pripreme za reakcije na eventualne ruske sankcije, piše Seebiz.

„Savezna vlada i Savezna mrežna agencija kao privremeni rukovodilac Gazproma Germania se već pripremaju na različite scenarije i donose potrebne mere“, saopšteno je.

Inače, Gazprom Germania spada u najveće distributere i dobavljači gasom u Nemačkoj i pod njenom upravom je najveće skladište ovog energenta u Nemačkoj.

Prema dekretu koji je još početkom maja objavio ruski predsednik Vladimir Putin, ruskim firmama je zabranjeno poslovanje s firmama koje su na popisu sankcija, a pritom se izričito navodi i zabrana prodaje energenata.

  • GOCA BG

    12.5.2022 #1 Author

    Tako i treba,da se precrtaju…

    Odgovori

  • DJORDJE1

    13.5.2022 #2 Author

    Rusija uzvraća udarac i uvodi sankcije.

    Odgovori

  • MAJALG

    15.5.2022 #3 Author

    Ovo je pokazatelj koliku Rusija ima moc kada moze da uovi kontra mere svima koji su njima uveli sankcije. A vreme ce pokazati ko ce iz svega izaci kao pobednik.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...