najnovija fleš prognoza republičkog zavoda za statistiku

RZS: U drugom tromesečju realni rast BDP-a Srbije četiri odsto  

SrbijaVesti

1.8.2022 14:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

RZS: U drugom tromesečju realni rast BDP-a Srbije četiri odsto   RZS: U drugom tromesečju realni rast BDP-a Srbije četiri odsto  
Realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije u drugom kvartalu ove godine bio je četiri odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštio... RZS: U drugom tromesečju realni rast BDP-a Srbije četiri odsto  

Realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije u drugom kvartalu ove godine bio je četiri odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je danas Republički zavod za statistiku (RZS) u svojoj fleš proceni.

Podsetimo, u prva tri kalendarska meseca realni rast BDP-a iznosio je 4,4 odsto, dok je državnim budžetom za 2022. godinu planiran rast BDP-a od 4,5 odsto.

Pre mesec dana je vladin Savet za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda tačno predvideo kvartalni rezultat za period od aprila do juna.

Tada je saopšteno da se očekuje da će privredni rast Srbije u drugom kvartalu 2022. godine iznositi četiri odsto, a takođe da se od jula meseca očekuje usporavanje inflacije u našoj zemlji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...