Vašington planira izvoz oko 10 milijardi kubnih metara ovog energenta

SAD će povećati isporuke gasa Velikoj Britaniji

SvetVesti

7.12.2022 13:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

SAD će povećati isporuke gasa Velikoj Britaniji SAD će povećati isporuke gasa Velikoj Britaniji
Sjedinjene Američke Države će u velikoj meri povećati isporuke gasa Velikoj Britaniji u skladu sa sporazumom o partnerstvu u energetskoj bezbednosti, saopštila je u... SAD će povećati isporuke gasa Velikoj Britaniji

Sjedinjene Američke Države će u velikoj meri povećati isporuke gasa Velikoj Britaniji u skladu sa sporazumom o partnerstvu u energetskoj bezbednosti, saopštila je u sredu britanska vlada.

„SAD planiraju narednih godina da udvostruče količine gasa koje se izvoze u Veliku Britaniju u odnosu na 2021. godinu, kako bi obezbedile sigurno snabdevanje“, navela je britanska vlada.

Vašington planira izvoz oko 10 milijardi kubnih metara tečnog prirodnog gasa u narednih godinu dana preko britanskih terminala, u cilju „punjenja skladišta gasa“, dodaje se u saopštenju.

Prema novom partnerstvu, SAD i Velika Britanija će „raditi na smanjenju globalne zavisnosti od ruskog izvoza energije, stabilizovanju energetskog tržišta i na jačanju saradnje u oblasti energetske efikasnosti, nuklearnih i obnovljivih izvora energije“, navela je britanska vlada.

  • GOCA BG

    7.12.2022 #1 Author

    Dobri Samaricani,kako vode racuna da se ne ostane bez gasa…

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    9.12.2022 #2 Author

    Kako su to lepo izveli zmerikanci. Sada će izvoziti 10 puta skuplji gas u Evropu umesto Rusije.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...