korona virus donosi nove spekulacije

Samo će vakcinisani moći da putuju u EU?

BiznisSvetTurizamVesti

28.10.2021 17:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Samo će vakcinisani moći da putuju u EU? Samo će vakcinisani moći da putuju u EU?
Mislim da su informacije koje se objavljuju u nekim medijima da će u Evropsku uniju (EU) moći da uđu samo vakcinisani građani – spekulacije,... Samo će vakcinisani moći da putuju u EU?

Mislim da su informacije koje se objavljuju u nekim medijima da će u Evropsku uniju (EU) moći da uđu samo vakcinisani građani – spekulacije, kaže direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić.

On je za Tanjug televiziju rekao da se ovakve najave spominju u razgovorima sa njihovim kolegama u Evropi, ali da misli, imajući u vidu Povelju o ljudskim pravima i sve ono čemu teži EU, da to nije lako izvodljivo.

„Privilegovanih će sigurno biti i već ih ima, jer vakcinisani ne moraju raditi testove i trošiti novac za to, ali da vakcinisanje bude isključivi uslov za ulazak u EU, to nije tako jednostavno uvesti kao što se spominje po medijima“, rekao je Seničić.

Dodao je da bi to, ako bi se desilo, imalo veoma loš uticaj na turizam, jer veliki broj ljudi jednostavno ne želi da se vakciniše.

  • Anna

    29.10.2021 #1 Author

    Konačno neko da spomene i ljudska prava. Bravo! Vakcina nije obavezna, nije pouzdana i ne štiti od korone. Prema tome prekinite da kršite osnovna ljudska prava. Prrkinite sa zastrašivanjem ili uvedite obaveznu vakcinaciju!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...