radna mesta za program moja prva plata oglasilo 8.699 poslodavaca

Šansu za prvu zaradu želi 12.966 mladih

BiznisBolji posaoPreduzetnikSrbijaVesti

2.11.2021 17:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Šansu za prvu zaradu želi 12.966 mladih Šansu za prvu zaradu želi 12.966 mladih
Za program Moja prva plata ove godine konkurisalo je 12.966 mladih, a svoja radna mesta oglasilo 8.699 poslodavaca, izjavila je danas ministarka za rad... Šansu za prvu zaradu želi 12.966 mladih

Za program Moja prva plata ove godine konkurisalo je 12.966 mladih, a svoja radna mesta oglasilo 8.699 poslodavaca, izjavila je danas ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević.

Ona istakla da mladi predstavljaju okosnicu i snagu svakog društva i da su zbog toga njihovo zapošljavanje i procesi u okviru efikasne tranzicije iz sveta obrazovanja u svet rada od ogromnog značaja, prenosi Tanjug.

„U tom smislu je napravljen čitav niz reformi u prethodnom vremenskom periodu, kako bi naši mladi ostali u svojoj zemlji, zasnovali porodice i privređivali, da svi zajedno gradimo još jaču i napredniju Srbiju“, istakla je ministarka Kisić Tepavčević, navedeno je u saopštenju ministarstva.

Ona je naglasila da je ponosna na program Moja prva plata pošto je dao izuzetne rezultate, kao i da je obilazeći preduzeća gde su mladi stekli prva radna iskustva videla koliko su oni posvećeni i odgovorni, što je rezultiralo time da nakon prvog ciklusa programa gotovo polovina mladih zasnuje radni odnos u tim preduzećima.

Ministarka Kisić Tepavčević je navela i da Republika Srbija prati novine koje u politici zapošljavanja mladih primenjuju zemlje Evropske unije, među kojima je najznačajniji program „Garancija za mlade“.

Dodala je da taj program podrazumeva da mladi dobijaju kvalitetnu ponudu za posao, nastavak obrazovanja, praksu ili dodatnu obuku u roku od četiri meseca od ulaska u status nezaposlenosti ili napuštanja, odnosno završetka formalnog obrazovanja.

Kisić Tepavčević je rekla da će Srbija izraditi Plan implementacije ovog programa do juna 2022. godine.

Tagovi
BIZNIS SRBIJA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...