Francuska želi Teslinu fabriku električnih automobila

Sastanak Makrona i Maska u petak u Parizu

EUVesti

15.6.2023 09:53 Autor: Vladimir Jokanović 3

Sastanak Makrona i Maska u petak u Parizu Sastanak Makrona i Maska u petak u Parizu
Francuski predsednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) sastaće se u petak u Parizu sa izvršnim direktorom kompanije Tesla Ilonom Maskom (Elon Musk) kako bi promovisao... Sastanak Makrona i Maska u petak u Parizu

Francuski predsednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) sastaće se u petak u Parizu sa izvršnim direktorom kompanije Tesla Ilonom Maskom (Elon Musk) kako bi promovisao Francusku kao moguću lokaciju za jednu od fabrika za proizvodnju električnih automobila.

Makron i Mask sastaće se drugi put za mesec dana, a francuski predsednik istakao je da „ima agendu“. Francuska se takmiči sa drugim zemljama EU, poput Španije, koja takođe pregovara sa Teslom o izgradnji fabrike, prenosi Reuters.

„Razgovaraćemo o veštačkoj inteligenciji u koju je on uključen, društvenim mrežama i regulatornom okviru. A odna ću sa njim razgovarati o automobilima i baterijama. Promovisaću francusku i evropsku atraktivnost“, rekao je Makron.

Francuski predsednik je naveo da je na Masku da razmotri različita pitanja u Evropi i da donese odluku, kao i da će on promovisati Francusku kao destinaciju za ulaganja. Francuska ima ambiciju da postane centar za industriju električnih vozila, zahvaljujući izdašnim subvencijama i poslovnom okruženju.

Francuska je ranije pokušala da ubedi Maska da izgradi gigafabriku u toj zemlji, ali je on odabrao Nemačku za svoju jedinu takvu fabriku u Evropi do sada. Francuska takođe pregovara sa kineskom kompanijom za proizvodnju električnih vozila BYD.

  • MAJA

    16.6.2023 #1 Author

    Sigurno i da je pripremio dobro teren za ovakve sastanke

    Odgovori

  • MARA

    16.6.2023 #2 Author

    Da vidimo sta ce biti

    Odgovori

  • Bellica

    18.6.2023 #3 Author

    Iscekivanje je veliko

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...