Najveća ruska vazdušna luka opslužila skoro 20 miliona putnika u 2020. godini

Sheremetyevo postao najprometniji evropski aerodrom

BiznisLifestyleSvetTurizamVestiZanimljivosti

5.8.2021 16:50 Autor: Miljan Paunović 0

Sheremetyevo postao najprometniji evropski aerodrom Sheremetyevo postao najprometniji evropski aerodrom
Moskovski Međunarodni aerodrom Sheremetyevo postao je u junu, prvi put u svojoj istoriji, najprometnija evropska vazdušna luka po broju opsluženih putnika, prema istraživanju analitičkog... Sheremetyevo postao najprometniji evropski aerodrom

Moskovski Međunarodni aerodrom Sheremetyevo postao je u junu, prvi put u svojoj istoriji, najprometnija evropska vazdušna luka po broju opsluženih putnika, prema istraživanju analitičkog portala airserviceone.com.

Sheremetyevo je takođe zadržao, drugi mesec zaredom, status najtačnijeg aerodroma na kontinentu u smislu poštovanja reda letenja, i drugog najtačnijeg u svetu u kategoriji Globalni aerodromi, prema podacima specijalizovane agencije za vazduhoplovstvo Sirijum, koja posluje u okviru britanske multinacionalne kompanije Relx.

Indeks tačnosti poletanja aviona sa Sheremetyeva iznosio je u junu 94,12 odsto.

Na Sheremetyevu je u junu opsluženo 2,98 miliona putnika, što je za 378,4 odsto više nego u junu 2020. godine. Junski promet putnika na domaćim avio-linijama premašio je za osam odsto nivo iz juna 2019. godine, navodi se u informaciji.

Najveća ruska vazdušna luka po putničkom i teretnom saobraćaju, opslužila je 2020. godine 19,78 miliona putnika.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...