Prete obustavom rada ukoliko ne dobiju pozitivan odgovor do ponedeljka

Sindikalci EPS traže prijem kod premijerke

SrbijaVesti

25.8.2023 08:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Sindikalci EPS traže prijem kod premijerke Sindikalci EPS traže prijem kod premijerke
Sindikat radnika Elektroprivrede Srbije zatražio je hitan prijem kod premijerke Ane Brnabić, kako bi je upoznao sa problemima sa kojima se suočava, a među... Sindikalci EPS traže prijem kod premijerke

Sindikat radnika Elektroprivrede Srbije zatražio je hitan prijem kod premijerke Ane Brnabić, kako bi je upoznao sa problemima sa kojima se suočava, a među njima i blokadom računa Fonda solidarnosti od strane Banke Poštanska štedionica.

U slučaju da od njenog kabineta ne dobije pozitivan odgovor do ponedeljka, sindikat poručuje da će organizovati obustavu rada u preduzeću, objavio je Danas.

Sindikat radnika EPS-a zahteva da poslovodstvo Banke Poštanska štedionica odmah odblokira njegov račun Fonda solidarnosti koji je u tom statusu od 6. januara, hitan razgovor u vezi pregovora o zaključenju Posebnog kolektivnog ugovora i garancije Vlade Srbije za kontinuirani prijem radno angažovanih radnika Pro Tenta u radni odnos u Elektroprivredu Srbije.

Ako premijerka Brnabić do ponedeljka ne odgovori na ove zahteve Sindikata radnika EPS-a, biće organizovana obustava rada a o mestu, datumu i vremenu njenog održavanja javnost će biti blagovremeno obaveštena, rekli su za Danas u tom sindikatu.

Članovi tog sindiakta protestovali su u ponedeljak ispred filijale Poštanske štedionice u Beogradu u Ulici kraljice Marije zbog blokade računa Fonda solidarnosti, podseća Danas, uz napomenu da se trenutno vodi spor između dve suprotstavljene struje u Sindikatu radnika EPS-a oko toga ko ima pravo na legitimitet i korišćenje imena te reprezentativne sindikalne organizacije u Elektroprivredi Srbije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...