Skup zakazan za 21. avgust

Sindikat radnika EPS-a najavio protest ispred sedišta Poštanske štedionice

SrbijaVesti

18.8.2023 14:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Sindikat radnika EPS-a najavio protest ispred sedišta Poštanske štedionice Sindikat radnika EPS-a najavio protest ispred sedišta Poštanske štedionice
Sindikat radnika Elektroprivrede Srbije (EPS) najavio je da će protestovati 21. avgusta ispred sedišta Poštanske štedionice u Beogradu zbog višemesečne blokade sredstava Fonda solidarnosti... Sindikat radnika EPS-a najavio protest ispred sedišta Poštanske štedionice

Sindikat radnika Elektroprivrede Srbije (EPS) najavio je da će protestovati 21. avgusta ispred sedišta Poštanske štedionice u Beogradu zbog višemesečne blokade sredstava Fonda solidarnosti tog sindikata.

„Protest je poslednje upozorenje, nakon čega sledi radikalizacija koja će se proširiti na Predsedništvo i Vladu“, piše u saopštenju Sindikata koje je potpisao predsednik Branko Krsmanović, a prenosi Beta.

Sredstva Fonda solidarnosti su namenski opredeljena za zdravstvene potrebe radnika, a kako se navodi u saopštenju „postala su talac politikanstva poslovodstva Poštanske štedionice”.

Sindikat je, takođe, naveo da ne postoji pravni osnov po kojem ta banka može da blokira ova sredstva i da se ona „zlonamerno skriva iza svoje poslovne uloge u radu sa EPS-om i državom, iskorišćavajući težak položaj u energetskom sektoru“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...