Projekat ukupno vredan 476 miliona evra

Skupština odobrila kredit od skoro 15 milijardi dinara za izgradnju puta

BiznisInfrastrukturaInvesticijeNovacSrbijaVesti

16.12.2021 08:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Skupština odobrila kredit od skoro 15 milijardi dinara za izgradnju puta Skupština odobrila kredit od skoro 15 milijardi dinara za izgradnju puta
Skupština Srbije potvrdila je 15. decembra ugovor o zaduživanju za potrebe finansiranja putnog projekta Ruma-Šabac-Loznica. Reč je o dugoročnom kreditu u iznosu od 14,9... Skupština odobrila kredit od skoro 15 milijardi dinara za izgradnju puta

Skupština Srbije potvrdila je 15. decembra ugovor o zaduživanju za potrebe finansiranja putnog projekta Ruma-Šabac-Loznica. Reč je o dugoročnom kreditu u iznosu od 14,9 milijardi dinara.

Predsednica Odbora za finansije Aleksandra Tomić izjavila je u raspravi u Skupštini Srbije da je projekat ukupno vredan 476 miliona evra, prenosi Tanjug.

„Prva faza je petlja kod Rume, odnosno deonica Ruma-Šabac, koja treba da predstavlja deo auto-puta E70 na ukupnoj dužini 21,14 kilometara, gde će brzina vozila na toj deonici biti 130 kilometara na sat. U drugoj fazi će biti deo preko Save, a treća faza se odnosi na deo Šabac-Loznica, koji predstavlja brzu saobraćajnicu u dužini od 54,48 kilometara, gde će se vozila kretati 100 kilometara na sat.

Deo kredita o kome danas govorimo treba da završi sve faze koje se odnose na realizaciju projekta“, istakla je Tomić.

Planirano je da se kredit otplaćuje 10 godina, sa dve godine grejs periodom. Rok raspoloživosti zajma je do 4. januara 2024. godine, a isplata bi bila do 1. avgusta 2031. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...