Farmaceutska firma želi da se pozicionira na inostranim tržštima

Slovenačka Krka pregovara o preuzimanju indijske kompanije

RegionVesti

1.2.2023 08:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Slovenačka Krka pregovara o preuzimanju indijske kompanije Slovenačka Krka pregovara o preuzimanju indijske kompanije
Slovenačka farmaceutska kompanija Krka će verovatno preuzeti Unichem Laboratories Ltd., vodećeg proizvođača aktivnih farmaceutskih sastojaka. Seebiz prenosi pisanje lista Economic Times koji citirajući dobro... Slovenačka Krka pregovara o preuzimanju indijske kompanije

Slovenačka farmaceutska kompanija Krka će verovatno preuzeti Unichem Laboratories Ltd., vodećeg proizvođača aktivnih farmaceutskih sastojaka.

Seebiz prenosi pisanje lista Economic Times koji citirajući dobro obaveštene izvore kaže da je slovenačka kompanija u pregovorima o preuzimanju udela u Unichem Labsu.

Naime, Prakash Amrut Mody i porodica poseduju 50,93 odsto udela u Unichem Laboratories sa sedištem u Mumbaiju.

Pregovori idu sporo zbog strmoglavog pada cene deonica kompanije Unichem u poslednja tri meseca – pale su za više od 35 odsto u odnosu na maksimum od 467 rupija u decembru, kada je tržišna kapitalizacija iznosila 3.288 miliona rupija (oko 37 evra).

Preuzimanje Unichema Krki bi omogućilo snažno uporište na tržištima poput SAD i Latinske Amerike. Na međunarodnom nivou, Unichem je prisutan u terapeutskim područjima kao što su gastroenterologija, kardiologija, psihijatrija, neurologija, antibakterijska, antiinfektivna sredstva i lečenje bola.

  • TATJANA

    1.2.2023 #1 Author

    Dve ozbiljne firme, verujem da će se steci uslovi za preuzimanje

    Odgovori

  • Dragana

    5.2.2023 #2 Author

    Vec ce oni to zavrsiti…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...