SLOVENAČKA TELEVIZIJA U RUKAMA MAĐARA Planet TV prodat za pet miliona evra

RegionVesti

8.7.2020 12:01 Autor: Marija Jovanović 1

SLOVENAČKA TELEVIZIJA U RUKAMA MAĐARA Planet TV prodat za pet miliona evra SLOVENAČKA TELEVIZIJA U RUKAMA MAĐARA Planet TV prodat za pet miliona evra
Telekom Slovenije potpisao je ugovor o prodaji Planet TV mađarskoj medijskoj kompaniji TV2. Dogovorena otkupna cena za 100 odsto vlasničkog udela je pet miliona... SLOVENAČKA TELEVIZIJA U RUKAMA MAĐARA Planet TV prodat za pet miliona evra

Telekom Slovenije potpisao je ugovor o prodaji Planet TV mađarskoj medijskoj kompaniji TV2. Dogovorena otkupna cena za 100 odsto vlasničkog udela je pet miliona evra.

Očekuje se da će posao biti zaključen do jeseni, dok konačnu saglasnost daju slovenačka ministarstva kulture i privrede, prenosi Indikator.ba.

Telekom Slovenije se već neko vreme bavi pitanjem šta da uradi sa kompanijom Planet TV, koja upravlja istoimenim televizijskim programom.

Telekom je od osnivanja kompanije, prema proračunima lista „Delo“, dodelio ukupno 80 miliona evra u obliku kapitalnih doprinosa, plaćenih reklama, zajmova i drugih usluga.

Poslednji trošak nastao je zbog izvršenja odluke arbitražnog suda u Švajcarskoj koji je utvrdio da je kompanija Antenna Slovenija ispravno iskoristila put opciju u kompaniji Antenna TV SL, koja emituje Planet TV. Time je Telekomu Slovenije, za 34 odsto udela u ovom društvu, zajedno s troškovima spora i zateznim kamatama naloženo plaćanje gotovo 23 miliona evra.

Telekom je zato u decembru 2019. postao jedini vlasnik Planet TV, a spor sa Grcima ozbiljno je umanjio profit prošle godine.

Mađarska televizijska kompanija TV2, s kojom je potpisan ugovor, u vlasništvu je Jožefa Vida. Prema medijskim izveštajima, on je jedan od ključnih oligarha iz poslovne mreže mađarske vladajuće stranke Fides.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...