Razmatra se i prodaja državnog udela u preduzeću "Sava Turizem"

Slovenačka vlada odobrila plan u kome se razmatra prodaja Telekoma Slovenije

BiznisBolji posaoFirme u fokusuRegionU fokusuVesti

17.1.2022 10:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Slovenačka vlada odobrila plan u kome se razmatra prodaja Telekoma Slovenije Slovenačka vlada odobrila plan u kome se razmatra prodaja Telekoma Slovenije
Vlada Slovenije odobrila je godišnji plan upravljanja kapitalnim ulaganjima za ovu godinu. U delu plana navodi se kako će biti ispitana mogućnost prodaje Telekoma... Slovenačka vlada odobrila plan u kome se razmatra prodaja Telekoma Slovenije

Vlada Slovenije odobrila je godišnji plan upravljanja kapitalnim ulaganjima za ovu godinu. U delu plana navodi se kako će biti ispitana mogućnost prodaje Telekoma Slovenije i državnog udela u preduzeću „Sava Turizem“.

U planu upravljanja s kojim se država složila, Slovenački državni holding (SSH) pripremio je i poseban deo izveštaja sa poslovnim planovima kompanija, koji nije dostupan javnosti, prenosi agencija Mina, pozivajući se na Nezavisne novine.

Prema aktuelnoj turističkoj strategiji, preduzeće Sava Turizem bi trebalo bude najvažnija članica državnog turističkog holdinga.

TELEKOM SLOVENIJE, d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Slovenija

Poslovni prihodi (EUR):
602.672.000,00 ( 2020)
Broj zaposlenih:
2.103,37 ( 2020)

U javnom delu o Telekomu Slovenije piše da će jedna od najvažnijih aktivnosti u ovoj godini biti donošenje odluke o kapitalnom ulaganju u ovu kompaniju.

S tim u vezi, SSH planira “analizu industrije, analizu poslovanja grupe Telekom Slovenija, dubinsku analizu konkurencije, pogled na opcije konsolidacije i pregled mogućih aktivnosti za povećanje vrednosti i vrednosti za vlasnike”.

Sava Turizem d.d.

Dunajska cesta 152, 1000 Ljubljana, Slovenija

Poslovni prihodi (EUR):
63.957.000,00 (2020)
Broj zaposlenih:
1.162,86 (2020)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...