Dve slovenačke banke primenjuju naknade na štednju građana

Slovenci od 1. aprila plaćaju ležarinu na uloge u bankama

BankeNovacRegionVesti

1.4.2021 10:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Slovenci od 1. aprila plaćaju ležarinu na uloge u bankama Slovenci od 1. aprila plaćaju ležarinu na uloge u bankama
Praksi banaka u mnogim evropskim zemljama, koje naplaćuju naknade na štedne uloge građana, pridružila se od četvrtka i Slovenija. Tamošnje poslovne banke NLB i... Slovenci od 1. aprila plaćaju ležarinu na uloge u bankama

Praksi banaka u mnogim evropskim zemljama, koje naplaćuju naknade na štedne uloge građana, pridružila se od četvrtka i Slovenija. Tamošnje poslovne banke NLB i SKB, kako piše slovenačka novinska agencija STA, krenule su sa primenom novog pravila, dok će klijenti Nove KBM banke biti sa ovim suočeni od juna ova godine. Očekuje se da u narednom periodu u svoje planove poslovanja ovu praksu uvedu sve banke koje posluju u Sloveniji.

Tako će od četvrtka, 1. aprila svi građani Slovenije koji na računima NLB ili SKB imaju iznad 250.000, odnosno 200.000 evra mesečno plaćati, prema najavama, 0,04 odsto iznosa mesečno na ime „ležarine“.

NLB je najavila da će već u julu smanjiti limit za naplatu mesečne naknade na 100.000 evra. Nova KBM će tzv. „ležarinu na uloge“ uvesti u junu za prosečna mesečna stanja računa veća od 200.000 evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...