cene obične akcije komercijalne banke skočile za čak 10 odsto

Snažan rast BELEX indeksa na Beogradskoj berzi

BerzaNovacSrbijaVesti

2.12.2021 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Snažan rast BELEX indeksa na Beogradskoj berzi Snažan rast BELEX indeksa na Beogradskoj berzi
Indeksi Beogradske berze snažno su porasli su četvrtak, vođeni skokom cene obične akcije Komercijalne banke od vrtoglavih 10 procenata, ali je investiciona aktivnost oštro... Snažan rast BELEX indeksa na Beogradskoj berzi

Indeksi Beogradske berze snažno su porasli su četvrtak, vođeni skokom cene obične akcije Komercijalne banke od vrtoglavih 10 procenata, ali je investiciona aktivnost oštro pala u odnosu na sredu. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 1,4 miliona dinara (oko 12,2 hiljade evra).

Indeks BELEX 15 je zabeležio dobitak od čak 2,2 odsto, zaključivši trgovanje na nivou od 828,46 poena, a BELEXlajn se je napredovao za 1,3 procenta na na 1.702,79 poena, prenosi Tanjug.

Najviše se trgovalo akcijama Naftne industrije Srbije, koje su ostvarile promet od 0,6 miliona dinara po ceni od 616 dinara, za 0,3 procenta nižoj nego prethodnog dana.

Obična akcija Komercijalne banke je skočila za 10 odsto na 4.400 dinara i isprometovana je u iznosu od približno 0,5 miliona dinara, a visok rast vrednosti je registrovalo i „Dunav osiguranje“, čije su akcije porasle za 8,1 procenat na 2.400 dinara, uz simboličan iznos trgovanja.

Deonice ostalih kompanija takođe su imale slabu realizaciju kako na Open marketu, tako i na Multilateralnoj trgovinskoj platformi. Učešće stranih investitora u ukupnom prometu na tržištu akcija bilo je zanemarljivo.

Na Berzi je trgovano i državnim dužničkim hartijama denominovanim u evrima, koje su zabeležile ukupan promet od 86,7 hiljada dinara (nešto više od 700 evra) u pođednakim pojedinačnim iznosima, a polovinu prometa su realizovali strani investitori.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...