SOCIJALNO-EKONOMSKI SAVET PODRŽAO PROGRAM VLADE SRBIJE Potrebno prilagođavanje mera

SrbijaVesti

23.4.2020 16:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

SOCIJALNO-EKONOMSKI SAVET PODRŽAO PROGRAM VLADE SRBIJE Potrebno prilagođavanje mera SOCIJALNO-EKONOMSKI SAVET PODRŽAO PROGRAM VLADE SRBIJE Potrebno prilagođavanje mera
Očuvanje života i zdravlja građana, prvenstveno jačanjem kapaciteta zdravstvenog sistema, uz istovremeno poštovanje principa jednakosti i ravnopravnosti u donošenju i implementaciji mera i njihovo... SOCIJALNO-EKONOMSKI SAVET PODRŽAO PROGRAM VLADE SRBIJE Potrebno prilagođavanje mera

Očuvanje života i zdravlja građana, prvenstveno jačanjem kapaciteta zdravstvenog sistema, uz istovremeno poštovanje principa jednakosti i ravnopravnosti u donošenju i implementaciji mera i njihovo efikasno sprovođenje, treba da ostanu prioritet rada Vlade Srbije i u narednom periodu, saopšteno je posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta (SES) Republike Srbije.

Članovi SES usaglasili su se i da je veoma bitno održati finansijski sistem vitalnim, a za to je neophodno pravovremeno izvršavanje finansijskih obaveza, kako privrednih subjekata tako i lokalnih samouprava i države, jer kako navode briga o radnicima treba da dovede do održanja vitalnosti privrednih subjekata, a time i privrednog sistema i same države, navodi se u saopštenju.

Na sednici je istaknuto da SES podržava sve mere i aktivinosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije u cilju što brže neutralizacije virusa Covid-19.

Takođe, podržavaju i paket mera usmeren na sprečavanje štetnih posledica pandemije po domaću privredu i građane, ali kako se navodi u saopštenju, neophodno je izvršiti i određene modifikacije i dopune mera koje su u primeni, odnosno njihovo prilagođavanje trenutnoj situaciji.

Prema rečima članova SES, država treba da deluje svim svojim instrumentima kako bi održala sve privredne subjekte u vitalnosti i kako bi se i nakon suzbijanja pandemije nastavio privredni rast, navodi se u saopštenju posle sednice SES.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...