pad broja zaposlenih u desetogodišnjem periodu

Sombor: Industrijska proizvodnja u blagom rastu, zarade manje od republičkog proseka

SrbijaVesti

25.2.2023 13:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 20

Sombor: Industrijska proizvodnja u blagom rastu, zarade manje od republičkog proseka Sombor: Industrijska proizvodnja u blagom rastu, zarade manje od republičkog proseka
Industrijska proizvodnja u Zapadnobačkom okrugu u 2022. godini bila je za 1,4 odsto veća od prizvodnje ostvarene u 2021. godini, rečeno je na sednici... Sombor: Industrijska proizvodnja u blagom rastu, zarade manje od republičkog proseka

Industrijska proizvodnja u Zapadnobačkom okrugu u 2022. godini bila je za 1,4 odsto veća od prizvodnje ostvarene u 2021. godini, rečeno je na sednici Parlamenta privrednika Zapadnobačkog okruga.

Najveće povećanje proizvodnje ostvareno je u proizvodnji električne opreme, metalnih proizvoda, odevnih predmeta, pića, prenela je Beta.

U prošloj godini na području ovog okruga, koji obuhvata Grad Sombor i opštine Apatin, Kula i Odžaci, zaposlenih je bilo skoro 42.000, što je u poređenju sa 2011. godinom manje za oko 500 radnika.

Prema podacima Regionalne privredne komore Sombor, prosečna zarada u okrugu za 11 meseci 2022. godine iznosila je 61.536 dinara i za 17,6 odsto je manja od republičkog proseka.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...