skupština srbije raspravlja o zakonskim predlozima

Sporazumi o zajmovima vredni 768,8 miliona evra

SrbijaVesti

6.7.2021 12:05 Autor: Miljan Paunović 0

Sporazumi o zajmovima vredni 768,8 miliona evra Sporazumi o zajmovima vredni 768,8 miliona evra
Skupština Srbije počela je u utorak raspravu o potvrđivanju više sporazuma o zajmovima, a ministar finansija Siniša Mali rekao je da je ukupna vrednost... Sporazumi o zajmovima vredni 768,8 miliona evra

Skupština Srbije počela je u utorak raspravu o potvrđivanju više sporazuma o zajmovima, a ministar finansija Siniša Mali rekao je da je ukupna vrednost svih sporazuma 768,8 miliona evra i da je reč o predlozima zakona koji su, kako je naveo, ključni za dalji ubrzani rast i razvoj ekonomije, prenosi Tanjug.

“Tri su oblasti na koje se odnose zakonski predlozi, a to su dalja izgradnja i unapređenje saobraćajne infrastrukture, unapređenje životne sredine i unapređenje javnog sektora u Srbiji”, rekao je Mali u Skupštini Srbije.

Pred poslanicima je Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji izmedu Vlade Srbije i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, Zajedničke deklaracije u vezi sa trilateralnim pristupom pravilima o poreklu i Zajedničke deklaracije o vezi između Protokola o Irskoj/Severnoj Irskoj i Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji.

Skupština će pretresati Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o kreditu br. CRS 1020 01 Y izmedu Francuske agencije za razvoj i Srbije za realizaciju Programa urbane sredine otporne na klimatske promene, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o kreditu br. CRS 1015 02 D između Francuske agencije za razvoj i Republike Srbije za Projekat modernizacije železničkog sektora u Srbiji Faza 1, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Programski zajam za razvojne politike za efikasnost javnog sektora i zeleni oporavak) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat integrisanog razvoja koridora reke Save i Drine primenom višefaznog programskog pristupa) izmedu Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat modernizacije železničkog sektora u Srbiji primenom višefaznog programskog pristupa) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora Gasni interkonektor Niš -Dimitrovgrad – Bugarska (granica) izmedu Republike Srbije i Evropske investicione banke.

Rasprava će se voditi i o Predlogu zakona o potvrđivanju Ugovora o kreditnom aranžmanu br. 0020008959 koji se odnosi na neobezbeđeni zajam do iznosa od 431.685.732,79 evra uz garanciju UKEF u cilju finansiranja određenih građevinskih usluga od strane Bechtel Enka UK Limited, koji posluje u Srbiji preko Bechtel Enka UK Limited ogranak Beograd za potrebe privrednog društva Koridori Srbije d.o.o. Beograd u vezi sa izgradnjom infrastrukturnog koridora autoputa E-761 deonice PojatePreljina (Moravski koridor) između Srbije koju zastupa vlada postupajući preko Ministarstva finansija kao zajmoprimca i J.P.Morgan A.G kao agenta i J.P. Morgan Chase Bank., London Branch kao aranžera i J.P. Morgan Chase Bank, N.A., London Brancjh kao prvobitnog zajmodavca.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...