do kraja juna započeće punjenje skladišta

Srbija u Mađarskoj obezbedila skladište za 500 miliona kubnih metara gasa

SrbijaVesti

25.5.2022 11:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Srbija u Mađarskoj obezbedila skladište za 500 miliona kubnih metara gasa Srbija u Mađarskoj obezbedila skladište za 500 miliona kubnih metara gasa
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Budimpešti da je dogovoreno da Srbija u Mađarskoj skladišti 500 miliona kubnih metara gasa, što će... Srbija u Mađarskoj obezbedila skladište za 500 miliona kubnih metara gasa

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Budimpešti da je dogovoreno da Srbija u Mađarskoj skladišti 500 miliona kubnih metara gasa, što će omogućiti stabilnost snabdevanja zemlje tokom nastupajuće zime.

„To skladište krenućemo da punimo do kraja juna. Nama će biti na raspolaganju da povlačimo tri miliona kubnih metara gasa dnevno u oktobru, po šest miliona u novembru, decembru, kao i po šest u januaru i februaru i tri miliona kubnih metara gasa u martu“, kazao je Mali nakon razgovora sa mađarskim ministrom spoljnih poslova i trgovine te zemlje Peterom Sijartom (Péter Szijjártó).

Istakao je da građani Srbije po pitanju snabdevanja gasa za predstojeću zimsku sezonu mogu da budu spokojni.

„Tranzit gasa teče nesmetano iz Srbije ka Mađarskoj i obratno i mi ćemo se truditi da tako ostane i u budućnosti“, rekao je Mali.

On je naveo da se Mađarska saglasila i da Srbija može da kupuje gas i od Mađarske, ali i iz drugih zemalja. „Bili su razumni da nam daju obe mogućnosti i mi ćemo se u narednim danima opredeliti za jednu od njih“, kazao je Mali.

  • TATJANA

    25.5.2022 #1 Author

    Dobre vesti

    Odgovori

  • STRELAC

    25.5.2022 #2 Author

    Ako je tako dobro je,jedna briga manje.

    Odgovori

  • IVAN

    25.5.2022 #3 Author

    Odlicne vesti

    Odgovori

  • GAGA

    26.5.2022 #4 Author

    A cena? Ili cemo je saznati kad i cenu respiratora

    Odgovori

  • NINO

    26.5.2022 #5 Author

    Ma sve na vreme razmisljamo, bre! Niko nam ravan nije.

    Odgovori

  • SNEZANA

    26.5.2022 #6 Author

    Bitno je da gasa imamo u normalnom kolicinama.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...