Ministar momirović u diplomatskoj poseti rijadu

Srbija želi da bude deo velikog saudijskog investicionog plana

InvesticijeNovacSrbijaSvetVesti

11.5.2022 12:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Srbija želi da bude deo velikog saudijskog investicionog plana Srbija želi da bude deo velikog saudijskog investicionog plana
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je da Srbija želi da bude deo velikog saudijskog investicionog plana, vrednog više od 100... Srbija želi da bude deo velikog saudijskog investicionog plana

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je da Srbija želi da bude deo velikog saudijskog investicionog plana, vrednog više od 100 milijardi dolara.

„Mi smo istakli da želimo da budemo deo impresivnog investicionog plana ‘Saudija 2030’ koji podrazumeva investicije od 100 milijardi dolara u infrastrukturu“, rekao je Momirović u Rijadu, nakon sastanka sa ministrom transporta i logistike Saudijske Arabije Salehom bin Naserom bin Alali Aldžaserom, saopštilo je Momirovićevo ministarstvo.

Kako je Momirović dodao, u planu je i uspostavljanje redovne avionske linije izmedju Rijada i Beograda.

„Saudijska Arabija, članica G-20, je zemlja koja se ubrzano ekonomski otvara i modernizuje, što postaje velika šansa za naše kompanije da nađu svoje mesto na ovdašnjem tržištu“, izjavio je Momirović.

Srpski ministar se sastao i sa potpredsednikom kompanije Saudi Aramco zaduženim za industrijski razvoj Fahadom Al-Abdul Кarimom, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji na tržištu snabdevanja naftnim derivatima, a u svetlu najnovijih političkih izazova na istoku Evrope.

Aramco je najveća svetska kompanija za proizvodnju nafte i ujedno motor razvoja Saudijske Arabije.

U okviru dvodnevnog samita „Forum o budućnosti vazduhoplovstva“, koji se prvi put organizuje u prestonici Saudijske Arabije, ministar Momirović je imao priliku da na marginama skupa održi sastanke sa velikim brojem ministara i zvaničnika iz Saudijske Arabije i drugih zemalja sveta, prenosi Beta.

On je održao bilateralni sastanak i sa malezijskim ministrom za transport dr Ve Кa Siongom, navedeno je u saopštenju. Prema rečima srpskog ministra, Malezija je zainteresovana za kod–šer ugovor sa kompanijom Air Serbia, čime bi kompanije svojim putnicima mogle ponuditi veći izbor destinacija i bolje transfere preko svojih matičnih aerodroma.

„Nadamo se da ćemo vrlo brzo uspostaviti direktan let izmedju Кuala Lumpura i Beograda, jer bi obavljanje redovnog vazdušnog saobraćaja izmedju Srbije i Malezije dovelo nove turiste u našu zemlju i bio dodatni impuls razvoju turizma u našoj zemlji, Srbija i Malezija imaju jako dobre diplomatske odnose. Tu se posebno ističe obostrano podržavanje u međunarodnim institucijama, te smo došli do dogovora da nastavimo da radimo na daljoj liberalizaciji viznog režima između naše dve države“, zaključio je Momirović.

  • GOCA BG

    11.5.2022 #1 Author

    Odlicna sansa za nase kompanije da budu na njihovom trzistu…

    Odgovori

  • MAJALG

    14.5.2022 #2 Author

    Nadamo se da ce deo tog kolaca pripasti i nama i da cemo uspeti da prevazidjemo ovaj haos koji nam preti izazvan ratom u Ukrajini.

    Odgovori

  • Lolek

    6.12.2022 #3 Author

    To nam treba

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...