Letovi moraju da započnu od 1. januara

Air Serbia biće operater na 10 destinacija na linijama od javnog interesa

BiznisSrbijaTurizam

30.11.2023 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Air Serbia biće operater na 10 destinacija na linijama od javnog interesa Air Serbia biće operater na 10 destinacija na linijama od javnog interesa
Nacionalni avio prevoznik Air Serbia biće operater na avio-linijama u javnom interesu, odnosno na 10 destinacija, poručuju rezultati završenog tendera, a to je gostujući... Air Serbia biće operater na 10 destinacija na linijama od javnog interesa

Nacionalni avio prevoznik Air Serbia biće operater na avio-linijama u javnom interesu, odnosno na 10 destinacija, poručuju rezultati završenog tendera, a to je gostujući na TV Prva potvrdio i resorni ministar Goran Vesić, objavila je eKapija.

Ovu javnu nabavku je u oktobru raspisalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i u okviru nje se tražio najpovoljniji ponuđač za obavljanje avio-prevoza na linijma proglašenim kao linije u javnom interesu, odnosno na linijama koje će biti veza sa aerodromima u Nišu i Kraljevu.

Destinacije na kojima će saobraćati Er Srbija, a koje su bile predmet nabavke su Niš – Frankfurt – Han, Niš – Keln, Niš – Ljubljana, Niš – Istanbul, Kraljevo – Istanbul i Niš – Beograd (u toku cele godine), kao i Niš – Atina, Kraljevo – Solun, Niš – Tivat i Kraljevo – Tivat (od juna do septembra).

Okvirni sporazum sa izabranim ponuđačem, Air Serbia-om biće sklopljen na period od četiri godine, a u okviru njega biće potpisivani pojedinačni ugovori.

Vesić je pojasnio da je operater dužan da od 1. januara započne letove.

Linije u javnom interesu u vazdušnom saobraćaju utvrđene su odlukom Vlade od 12. oktobra 2023. Ova javna nabavka, kada je raspisana, procenjena je na četiri milijarde dinara za ceo period važenja okvirnog sporazuma.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...