Srpska avio-kompanija biće među prvima

Air Serbia će od 2026. koristiti Novi terminal 1 Aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku

BiznisSrbijaTurizam

21.3.2024 12:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Air Serbia će od 2026. koristiti Novi terminal 1 Aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku Air Serbia će od 2026. koristiti Novi terminal 1 Aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku
Air Serbia saopštila je da će biti među prvim svetskim avio-kompanijama koje će koristiti Novi terminal 1, međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku... Air Serbia će od 2026. koristiti Novi terminal 1 Aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku

Air Serbia saopštila je da će biti među prvim svetskim avio-kompanijama koje će koristiti Novi terminal 1, međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku (John F. Kennedy International Airport), koji bi trebalo da se otvori 2026. godine.

Novi terminal 1 gradi se, kako je navedeno, u saradnji sa Lučkom upravom Njujorka i Nju Džersija kao deo rekonstrukcije aerodroma Džon F. Kenedi, a investicija je vredna 19 milijardi dolara, piše Beta.

Direktni letovi između Beograda i Njujorka uvedeni su 2016, a Air Serbia u ovom trenutku leti i do sedam puta nedeljno sa postojećeg Terminala 1 aerodroma Džon F. Kenedi.

U skladu sa strateškim ciljevima i težnji kompanije da dodatno pojača saobraćaj između Beograda i Njujorka, Air Serbia je ugovorila prelazak na Novi terminal 1 aerodroma Džon F. Kenedi.

„Partnerstvo sa Novim terminalom 1 je potvrda stalnog unapređenja naših usluga i posvećenosti zadovoljstvu putnika. Uvereni smo da će najsavremenija tehnologija, optimizovani procesi i unapređeni sadržaji Novog Terminala 1 redefinisati putovanja i omogućiti bolje korisničko iskustvo za naše putnike“, rekao je generalni direktor kompanije Air Serbia Jirži Marek (Jiri Marek).

Predsednik i izvršni direktor Novog terminala 1, Džerard P. Bušel (Gerard P. Bushell) rekao je da je „zadovoljan što će Air Serbia postati deo njihovog rastućeg portfelja avio-kompanija koje će poslovati na tom terminalu i ponuditi putnicima stalne letove između Njujorka i istorijskog grada Beograda“.

U prvoj fazi, u junu 2026, na Novom terminalu 1 biće otvorena glavna zgrada i 14 gejtova, dok je otvaranje kompletnog terminala predviđeno za 2030. godinu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...