Na redovan godišnji izveštaj odnosi se 89 odsto zahteva, a oko 11 odsto na izjave o neaktivnosti

APR: Okončan prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2023. godinu

Srbija

2.4.2024 15:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

APR: Okončan prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2023. godinu APR: Okončan prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2023. godinu
Agencija za privredne registre objavila je da je prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2023. godinu uspešno okončan. Kako je navedeno, prijem tih izveštaja... APR: Okončan prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2023. godinu

Agencija za privredne registre objavila je da je prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2023. godinu uspešno okončan.

Kako je navedeno, prijem tih izveštaja okončan je u ponedeljak 1. aprila u ponoć, a u zakonskom roku je putem posebnog informacionog sistema APR dostavljeno oko 284.000 zahteva za javno objavljivanje finansijskog izveštaja, odnosno dokumentacije, od čega se malo više od 89 odsto dostavljenih zahteva odnosi na redovan godišnji finansijski izveštaj, a oko 11 odsto na izjave o neaktivnosti, prenosi Beta.

Do sada je APR obradila i na internet stranici, kao ispravne, objavila oko 148.000 izveštaja, odnosno izjava o neaktivnosti.

Iz APR-a podsećaju da obveznici koji nisu dostavili svoje izveštaje, odnosno izjave o neaktivnosti za 2023. godinu, u propisanom roku, mogu da ih dostave uz plaćanje naknade za javno objavljivanje koja je uvećana zbog zakašnjenja, po osnovu neblagovremenog dostavljanja.

Informacije o prijemu i obradi svih vrsta izveštaja za 2023. godinu, obveznici mogu da prate na stranici: Registri/ Finansijski izveštaji/ Javno objavljeni finansijski izveštaji i ostale pretrage.

  • SUNCE

    2.4.2024 #1 Author

    Konacnono su predati zavrsni racuni.Sada ce se knjigovodstvene sgencije konacno odmoriti.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...