fokusom na sektore voća, povrća i vinogradarstva

Beograd domaćin regionalne konferencije o digitalnoj poljoprivredi AgriSummit.tech

AgrobiznisBiznisSrbija

6.6.2023 17:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Beograd domaćin regionalne konferencije o digitalnoj poljoprivredi AgriSummit.tech Beograd domaćin regionalne konferencije o digitalnoj poljoprivredi AgriSummit.tech
Prva regionalna konferencija AgriSummit.tech posvećena primeni praktičnih digitalnih i tehnoloških rešenja u oblasti poljoprivrede na Zapadnom Balkanu, sa fokusom na sektore voća, povrća i vinogradarstva, biće... Beograd domaćin regionalne konferencije o digitalnoj poljoprivredi AgriSummit.tech

Prva regionalna konferencija AgriSummit.tech posvećena primeni praktičnih digitalnih i tehnoloških rešenja u oblasti poljoprivrede na Zapadnom Balkanu, sa fokusom na sektore voća, povrća i vinogradarstva, biće održana 8. i 9. juna u Beogradu.

Konferencija će okupiti proizvođače, pružaoce digitalnih rešenja, privredna udruženja, zadruge, organizatore proizvodnje, eksperte, predstavnike Univerziteta, razvojnih i istraživačkih organizacija, i to iz Srbije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Hrvatske, najavili su organizatori, prenosi Beta.

Kroz niz prezentacija, panel diskusija i primera iz prakse, posetioci će upoznati aktuelne globalne trendove, rešenja dostupna u Srbiji i regionu, uspešne primere primene, kao i prednosti koje mogu doprineti održivosti i profitabilnosti poljoprivrednog ekosistema.

AgriSummit.tech se organizuje uz podršku projekta „Velika mala privreda“ koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), regionalnog USAID-ovog projekta Ekonomskog razvoja, upravljanja i rasta preduzeća  i regionalnog projekta „Podrška ekonomskoj diversifikaciji u ruralnim područjima Jugoistočne Evrope“ (SEDRA II), koji finansira savezno Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj  Nemačke, a sprovodi GIZ.

Prvi dan događaja, 8. jun, posvećen je prezentacijama, povezivanju učesnika i mini izložbi dostupnih digitalnih rešenja.

Drugog dana, 9. juna, planiran je obilazak farme Berry log na Kosmaju i sela Šepšin gde će učesnici moći da vide primenu pametnog sistema za navodnjavanje i druge tehnološke inovacije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...