najavljen novi investicioni ciklus domaće kompanije

MK Group ulaže 350 miliona evra u poljoprivredu u naredne tri godine

AgrobiznisBiznisSrbija

2.6.2023 10:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

MK Group ulaže 350 miliona evra u poljoprivredu u naredne tri godine MK Group ulaže 350 miliona evra u poljoprivredu u naredne tri godine
MK Group je, u godini kada obeležava jubilej 40 godina postojanja, najavila nova ulaganja u razvoj svojih divizija koje posluju u poljoprivredno-prehrambenom sektoru. “Samo... MK Group ulaže 350 miliona evra u poljoprivredu u naredne tri godine

MK Group je, u godini kada obeležava jubilej 40 godina postojanja, najavila nova ulaganja u razvoj svojih divizija koje posluju u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

“Samo u agrar MK Group će investirati 350 miliona evra u naredne tri godine“, rekao je Miloš Mijović, direktor MK Farming divizije, na konferenciji Grow Up na panelu o lancima snabdevanja i izvoznim šansama.

Učestvujući na dvodnevnoj regionalnoj agrobiznis konferenciji koja je održana na Kopaoniku, Mijović se osvrnuo i na digitalizaciju u oblasti poljoprivrede, istakavši da je ona prepoznata kao sektor sa visokim potencijalom za dalja unapređenja kroz nove tehnologije.

“Stalno ulaganje u mapiranje zemljišta, varijabilnu setvu i đubrenje, primena precizne mehanizacije i robotike, kao i standardizacija proizvodnje, doveli su do toga da MK Farming divizija ukupno proizvede 250.000 tona ratarskih i povrtarskih useva godišnje. Takođe, ulažemo značajna sredstva u povećanje površina pod sistemima za navodnjavanje, a u ovom trenutku je pod ovim sistemima 70 odsto zemljišta koje obrađujemo“, kaže Mijović.

Investicije i primena inovacija dovele su do rasta profitabilnosti od 40 odsto za poslednje dve godine, rekao je direktor MK Farming divizije i istakao da ostvareni kvalitet i efikasnost proizvodnje omogućavaju i značajan plasman na inostrana tržišta, na ukupno 25 zemalja na tri kontinenta.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...