poseban akcenat stavljen na širenje na nova tržišta za izvoz domaćih proizvoda

Brnabić: Očekuje se da Srbija ove godine dostigne privredni rast od 2,5 odsto

Srbija

9.3.2023 18:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Brnabić: Očekuje se da Srbija ove godine dostigne privredni rast od 2,5 odsto Brnabić: Očekuje se da Srbija ove godine dostigne privredni rast od 2,5 odsto
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predsedavala je u četvrtak sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), na kojoj... Brnabić: Očekuje se da Srbija ove godine dostigne privredni rast od 2,5 odsto

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predsedavala je u četvrtak sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), na kojoj je konstatovano da će u prvom kvartalu 2023. godine biti ostvaren projektovan rast i da su rezultati u januaru bolji od očekivanih.

Brnabić je istakla da se očekuje da Srbija ove godine dostigne privredni rast od 2,5 odsto, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Na sednici je istaknuto da je za očuvanje održivog privrednog rasta neophodno i dalje ulaganje u kapitalne projekte u oblasti putne, železničke i infrastrukture u oblasti zdravstva.

Premijerka je naglasila da je oblast informacionih tehnologija u prošloj  godini ostvarila odlične rezultate i da je potrebno da se oni nadmaše u 2023. godini, budući da ta oblast predstavlja budućnost i jednu od ključnih oblasti za povećanje privrednog rasta.

Ona je poručila da je poseban akcenat stavljen na širenje na nova tržišta za izvoz domaćih proizvoda.

  • Jovana24

    9.3.2023 #1 Author

    Da, da sigurno.

    Odgovori

  • TATJANA

    10.3.2023 #2 Author

    Očekuje se a treba ispuniti

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    10.3.2023 #3 Author

    Bilo bi dobro da nam ne bude negativna stopa rasta jer je u ovako komplikovano političkoj i ekonomskoj situaciji i to moguće bez obzira na procene.

    Odgovori

  • Tibor

    10.3.2023 #4 Author

    Tome će da pomogne dizanje kamata na kredite privredi i državi?

    Odgovori

  • GOCA BG

    11.3.2023 #5 Author

    Videcemo sta ce od svega navedenog da se uradi…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...