Deo poljoprivrednika nije zadovoljan predlogom

Brnabić predstavila poljoprivrednicima budžet za 2024. godinu u iznosu od 119 milijardi dinara

AgrobiznisSrbija

26.12.2023 17:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Brnabić predstavila poljoprivrednicima budžet za 2024. godinu u iznosu od 119 milijardi dinara Brnabić predstavila poljoprivrednicima budžet za 2024. godinu u iznosu od 119 milijardi dinara
Predsednica Vlade Srbije u tehničkom mandatu Ana Brnabić, u utorak je poljoprivrednicima predstavila budžet za 2024. godinu koji će iznositi 119 milijardi dinara, navedeno... Brnabić predstavila poljoprivrednicima budžet za 2024. godinu u iznosu od 119 milijardi dinara

Predsednica Vlade Srbije u tehničkom mandatu Ana Brnabić, u utorak je poljoprivrednicima predstavila budžet za 2024. godinu koji će iznositi 119 milijardi dinara, navedeno je u saopštenju iz njenog kabineta.

Ona je rekla da je to bio istorijski sastanak, imajući u vidu da su prisustvovali predstavnici više od 60 udruženja poljoprivrednika iz cele Srbije, navodi se na sajtu vlade.

„Ovo je prvi put da je neka vlada okupila sva relevantna udruženja iz oblasti poljoprivrede, kako bi im predstavila budžet za subvencije za narednu godinu, koji će iznositi rekordnih 119 milijardi dinara“, rekla je Brnabić.

U saopštenju se dodaje da je na sastanku najavljeno formiranje Poljoprivredne komore Srbije, kako bi se poljoprivrednim proizvođačima pružila mogućnost da kroz takvo telo štite svoje interese na tržištu.

Veći deo sastanka, kako je navedeno, protekao je u pitanjima poljoprivrednika predsednici vlade i ministarki poljoprivrede Jeleni Tanasković, „kako bi sva otvorena pitanja u vezi sa funkcionisanjem subvencija bila razrešena“.

Brnabić je istakla da je namera da takvi dijalozi između poljoprivrednika i vlade budu redovni, „kako bi zajedničkim snagama kontinuirano radili na dodatnom unapređenju položaja poljoprivrednih proizvođača“.

Deo poljoprivrednika nije zadovoljan predlogom vlade

Predsednik Skupštine Udruženja poljoprivrednika Subotice Miroslav Matković rekao je u utorak da nije zadovoljan rezultatom razgovora sa premijerkom Srbije Anom Brnabić jer su na njega poljoprivredni proizvođači pozvani kada je budžet za poljoprivredu za 2024. godinu već „skrojen“, pa su sada, možda moguće manje korekcije.

On je za Betu, posle sastanka predstavnika više od 60 udruženja poljoprivrednika sa Anom Brnabić i ministarkom poljoprivrede Jelenom Tanasković, rekao da se čulo mnogo predloga i obećanja, a da mnogi od zahteva nezadovoljnih ratara Vojvodine, koji su u novembru devet dana blokirali puteve, nisu precizirani.

„Skrojili su budžet za narednu godinu i sada su nas pozvali da opipaju puls i vide šta će malo da koriguju. Nismo zadovoljni, prenećemo rezulate razgovora poljoprivrednicima, pa ćemo doneti odluku šta dalje“, rekao je Matković.

  • DOBRILA

    27.12.2023 #1 Author

    Valjda ce im biti od koristi ..

    Odgovori

  • SENSEI

    27.12.2023 #2 Author

    U zemlji seljaka se treba više pomoći srpskom domaćinu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...