Novina u kancelariji za Jugoistočnu Evropu globalne kompanije za komercijalne nekretnine i investicije

CBRE pokrenuo liniju poslovanja za ESG i održivost u sektoru nekretnina

BiznisSrbija

16.11.2023 13:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

CBRE pokrenuo liniju poslovanja za ESG i održivost u sektoru nekretnina CBRE pokrenuo liniju poslovanja za ESG i održivost u sektoru nekretnina
Kako klimatske promene i globalno zagrevanje postaju glavna briga u svetu, potreba za implementacijom ESG i principa održivosti u svaku fazu životnog ciklusa nepokretnosti... CBRE pokrenuo liniju poslovanja za ESG i održivost u sektoru nekretnina

Kako klimatske promene i globalno zagrevanje postaju glavna briga u svetu, potreba za implementacijom ESG i principa održivosti u svaku fazu životnog ciklusa nepokretnosti postaje sve važnija, pa čak i obavezna, saopštila je kompanija CBRE povodom odluke da njena kancelarija za jugoistočnu Evropu (SEE) proširi svoje usluge osnivanjem nove poslovne linije “Konsultantske ESG usluge i rešenja za održivost”.

„Industrija nekretnina je u jedinstvenoj poziciji da pozitivno utiče na naše društvo i vrednosti izgrađenog okruženja kroz inicijative za zaštitu životne sredine, društvene odgovornosti i savesnog korporativnog upravljanja (ESG). U kompaniji CBRE smo čvrsto posvećeni pružanju ključnih usluga koje naše klijente vode ka ispunjenju ESG ciljeva“, poručio je tim povodom Boško Tomašević, generalni direktor za region SEE u CBRE.

Novo odeljenje predvodi Slađana Popović koja je preuzela ulogu rukovodioca odeljenja konsultantskih ESG usluga i rešenja za održivost za region Jugoistočne Evrope, pored njene uloge rukovodioca poslovanja u Bugarskoj. Kao ESG konsultanti u timu joj se pridružuju Igor Milošević iz kancelarije u Beogradu i Marko Jaćimović iz kancelarije u Ljubljani.

Slađana Popović / Izvor: CBRE

Uz globalnu CBRE mrežu koju čini više od 600 profesionalaca za održivost, tim odeljenja konsultantskih ESG usluga i rešenja za održivost za region Jugoistočne Evrope pomoći će klijentima u nastojanju da svoje ESG strategije usklade sa svrhom kompanije, korporativnim identitetom i potrebama njihovih klijenata, ističu iz CBRE SEE u saopštenju.

„Svaki objekat je drugačiji. Zato i naš pristup podrazumeva rešenja i usluge koje su prilagođene
pojedinačnoj nekretnini, pružajući usluge izrade ESG strategije zajedno sa Net Carbon Zero strategijama, ESG due diligence, energetsku reviziju, sertifikaciju zelenih zgrada, GRESB izveštavanje. Kreiramo ESG rešenja koja podržavaju svaku fazu životnog ciklusa imovine, uključujući nabavku, razvoj, upravljanje i raspolaganje imovinom, kao i akcione planove na nivou portfelja ili pojedinačne nepokretnosti„, poručila je Slađana Popović.

Dodala je da je posebno ponosna na to što kompanija CBRE vodi primerom.

„Smanjujemo uticaj na životnu sredinu radnih prostora i objekata koje sami koristimo i kojima upravljamo. Kao rezultat toga, naši klijenti nas prepoznaju kao partnera za rešenja u oblasti održivosti koji im pomaže da napreduju i ispune svoje ciljeve smanjenja emisija, povećavajući poverenje investitora, poboljšavajući svoju reputaciju i profitabilnost”, zaključila je Slađana Popović.

  • Boba321

    19.11.2023 #1 Author

    Treba podrzati i pozdraviti nove ideje i zastitu zivotne sredine

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...