Dan internet domena Srbije “Razmišljaj digitalno”

DIDS 2023 sa vizionarskim predavačima o inovacijama i poslovnoj kreativnosti

ManifestacijeSrbijaU fokusu

13.2.2023 14:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

DIDS 2023 sa vizionarskim predavačima o inovacijama i poslovnoj kreativnosti DIDS 2023 sa vizionarskim predavačima o inovacijama i poslovnoj kreativnosti
Tradicionalni Dan internet domena Srbije (DIDS 2023) održaće se u utorak, 7. marta 2023. u Centru za kulturu “Vlada Divljan” u Beogradu. DIDS 2023... DIDS 2023 sa vizionarskim predavačima o inovacijama i poslovnoj kreativnosti

Tradicionalni Dan internet domena Srbije (DIDS 2023) održaće se u utorak, 7. marta 2023. u Centru za kulturu “Vlada Divljan” u Beogradu. DIDS 2023 biće u znaku značajnog jubileja – petnaestogodišnjice početka registracije .rs domena koja je počela 10. marta 2008. godine.

Organizator, Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS), ovogodišnji događaj održava pod sloganom “Razmišljaj digitalno”, s obzirom da će njime biti obuhvaćene teme poput kreativnosti kao odgovora na izazove, digitalne transformacije tradicionalnih biznisa i brendiranja tradicije u digitalnom dobu.

DIDS je godinama mesto susreta posetilaca sa vrhunskim predavačima i panelistima.

Ove godine bismo izdvojili nastupe dvojice renomiranih govornika: švedskog autora i predavača Fredrika Harena, globalnog vizionara koji prenosi znanja, iskustva i poglede na inovacije u domenu poslovne kreativnosti i promena u digitalnom dobu, kao i britanskog stručnjaka teorije kreativnosti, Dejva Birsa, koji će publici predočiti na koji način se može podstaći lučenje hormona sreće u mozgu kupca.

Domaćim aspektima digitalne transformacije baviće se paneli konferencije.

Prvi od njih, “Porodične kompanije i naredni nivo”, baviće se značajnom i osetljivom temom – porodičnim kompanijama u Srbiji, da li su one spremne za smenu generacija među vlasnicima i da li su naslednici pripremljeni za izazove digitalnog doba i poslovanja. Moderator ovog panela biće Milovan Zvijer, advokat i partner u firmi Four Legal, a učesnici Dragan i Aleksandar Marković, otac i sin, ITN Group, kao i Rade i Aleksa Vučićević, otac i sin, Art Ival.

“Digitalna poslovna rešenja iz Srbije” naziv je drugog panela konferencije kojem će neposredno prethoditi predstavljanje rezultata istraživanja o upotrebi digitalnih tehnologija u poslovanju. Nakon što bude prezentovao kako i koliko biznisi koriste digitalne tehnologije i rešenja u svom poslovanju, moderator panela, Vladimir Zarić, direktor za klijente @ Four Dots, pokrenuće razgovor sa panelistima – predstavnicima softverskih kuća koje razvijaju poslovna rešenja za domaće, regionalno i strano tržište. Oni će otkriti svoje utiske o stanju tržišta, kakva su iskustva u saradnji sa mikro, malim i većim kompanijama iz Srbije i koliko su naša preduzeća drugačija od regiona i inostranstva. Kroz pozitivne primere, moći ćemo da steknemo uvid u to na koji način tradicionalni biznisi pobeđuju u digitalnoj transformaciji.

Uz moderaciju Vladimira Zarića svoja viđenja o ovoj aktuelnoj temi izložiće učesnici: Veljko Radovanović, izvršni direktor @ Logik.rs, Andreja Nikolić, osnivač i direktor @ Kadrovska.rs i Aleksandar Nastevski, osnivač i direktor @ NB SOFT.

DIDS 2023 će se održati klasičnom formatu događaja, a organizator će prenositi konferenciju putem svog YouTube kanala. Prisustvo konferenciji je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta registracija posetilaca putem DIDS2023 sajta obavezna.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...