iz moralnih razloga

Direktor Laste podneo ostavku

Srbija

20.6.2024 10:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Direktor Laste podneo ostavku Direktor Laste podneo ostavku
Direktor beogradskog saobraćajnog preduzeća Lasta Vladan Sekulić, podneo je ostavku iz moralnih razloga, piše danas „Blic Biznis“, prenosi Beta. U obrazloženju ostavke je naveo... Direktor Laste podneo ostavku

Direktor beogradskog saobraćajnog preduzeća Lasta Vladan Sekulić, podneo je ostavku iz moralnih razloga, piše danas „Blic Biznis“, prenosi Beta.

U obrazloženju ostavke je naveo da je izostala pomoć relevantnih institucija kojima se njegov kabinet obraćao za pomoć zbog teške situacije u preduzeću Lasta, izazvane, pre svega, koronom, cenama naftnih derivata, ali i nelojalnom konkurencijom. Ukazao je da veruje da će neko imati razumevanja za veliki broj zaposlenih u tom preduzeću.

Sekulić je na čelo Laste došao u martu 2019. godine sa mesta izvršnog direktora tog saobraćajnog preduzeća.

Saobraćajno preduzeće Lasta obavestilo je sredinom maja Beogradsku berzu da njen neto gubitak na kraju 2023. godine iznosi 566 miliona dinara, ali da očekuje daleko povoljniji rezultat na kraju ove godine, između ostalog zbog konverzije vlasništva nad zemljištem koje je ta kompanija do sada samo „koristila“.

Lasta je, naime, Berzu obavestila da je već završila pretvaranje prava korišćenja u pravo vlasništva nad delom zemljišta, a Biznis.rs je kroz dostupne podatke utvrdio da se, između ostalih, radi o parcelama na adresi Autoput Beograd-Niš broj 4 u beogradskoj opštini Zvezdara, gde se nalazi sedište Laste.

U obaveštenju Beogradskoj berzi Lasta je navela da njen neto gubitak od 566 miliona dinara na kraju 2023. godine zapravo ukazuje na „trend popravljanja finansijske situacije“ u kompaniji, s obzirom na to da je gubitak na kraju 2022. iznosio 919 miliona dinara.

Krajem marta se u pregledu trgovanja Beogradske berze moglo videti da su se akcije Saobraćajnog preduzeća Lasta našle među „gubitnicima“, pošto je u toku te nedelje prodato 2.390 akcija Laste za nešto više od 1,35 miliona dinara, dok je njihova cena na zatvaranju trgovanja bila 566 dinara po deonici ili za 2,92 odsto niža nego prethodne nedelje.

Podsetimo, krajem marta ove godine Biznis.rs pisao je da je saobraćajno preduzeće Lasta na spisku Ministarstva privrede za moguću privatizaciju tokom ove godine, pošto se vodi u kategoriji „moguća objava javnog poziva u 2024.“ u svojevrsnoj privatizacionoj bazi.

Lasta je, inače, poslednji put nove vlasnike putem tendera tražila pre 16 godina. Tenderska komisija je, međutim, na sednici održanoj 1. decembra 2008. godine donela odluku da se ponuda jedinog ponuđača, konzorcijuma pravnih lica Mayer’s Cars and Trucks Company Ltd. i Horn and Leibovitz Ltd tretira kao nepotpuna i da zato ne može biti predmet daljeg razmatranja.

  • MAJA

    21.6.2024 #1 Author

    Pametna odkuka

    Odgovori

  • SENSEI

    21.6.2024 #2 Author

    Ko zna šta se krije iza svega toga i ove direktorske ostavke

    Odgovori

  • JANA

    23.6.2024 #3 Author

    Otišli vozači, radili za 300e, bruka i sramota

    Odgovori

  • JANA

    23.6.2024 #4 Author

    Dobili otpremnine, sada ih mole da se vrate nazad

    Odgovori

  • NATI

    23.6.2024 #5 Author

    Pa kako su radili i vreme je bilo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.