Granični prelaz Srbije i BiH biće gotov u 2025.

Do kraja godine završetak puta od Sremske Rače do Kuzmina

BiznisInfrastrukturaSrbija

13.6.2023 08:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Do kraja godine završetak puta od Sremske Rače do Kuzmina Do kraja godine završetak puta od Sremske Rače do Kuzmina
Srbija će do kraja godine završiti svoj deo puta od Sremske Rače do Kuzmina, deonicu dugu 19 kilometara, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i... Do kraja godine završetak puta od Sremske Rače do Kuzmina

Srbija će do kraja godine završiti svoj deo puta od Sremske Rače do Kuzmina, deonicu dugu 19 kilometara, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prilikom susreta sa ministrom komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Edinom Fortom, navedeno je na sajtu Vlade Srbije.

“U Rači će biti napravljen integrisani granični prelaz BiH i Srbije, koji će biti pušten u rad 2025. godine, a očekuje se da i BiH završi svoj deo puta – objasnio je on, dodajući da se planira i izgradnja autoputa Požega–Kotroman, gde je više od 85 odsto projekta završeno, prenosi eKapija.

Na sastanku je bilo reči o jačanju drumskih i železničkih veza, što će, kako je ocenjeno, ojačati odnose Srbije i BiH, ali i o graničnim prelazima, pruzi Šabac–Zvornik–Loznica, autoputu Požega–Kotroman, aerodromu u Trebinju i o zajedničkoj putarini.

“Mi ćemo zajedno sa Srbijom aplicirati za sredstva kod Evropske unije za prugu od Banjaluke preko Doboja do Srbije”, naveo je Forto i istakao da je potrebno da se svi u regionu koncentrišu na povezivanje, dodavši da je saobraćajna infrastruktura sredstvo približavanja i Evropskoj uniji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.