Gradi se objekat vredan 120 miliona evra

Beograd sledeće godine dobija nacionalnu koncertnu dvoranu

InfrastrukturaSrbija

12.6.2023 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Beograd sledeće godine dobija nacionalnu koncertnu dvoranu Beograd sledeće godine dobija nacionalnu koncertnu dvoranu
Izgradnja nacionalne koncertne dvorane u novobeogradskom bloku 13, nakon decenija najavljivanja, trebalo bi da počne sledeće godine, potvrdili su iz Beogradske filharmonije, a prenosi... Beograd sledeće godine dobija nacionalnu koncertnu dvoranu

Izgradnja nacionalne koncertne dvorane u novobeogradskom bloku 13, nakon decenija najavljivanja, trebalo bi da počne sledeće godine, potvrdili su iz Beogradske filharmonije, a prenosi eKapija.

Projekat za građevinsku dozvolu trebalo bi da bude završen u septembru, nakon čega sledi tender za izvođača radova, rekli su za Politiku.

Koncertna dvorana je predviđena na parceli od 16 hektara, između Ulice Ušće, Palate Srbija i Bulevara Mihajla Pupina i Nikole Tesle, a ukupna površina zdanja biće 57.911 kvadrata sa podrumom, prizemljem i pet spratova.

U aprilu prošle godine usvojeno je arhitektonsko idejno rešenje studija Amande Levit (Amanda Levitt) iz Londona, a ugovor za pripremu tehničke dokumentacije vredan je 10,2 miliona američkih dolara.

Prema pisanju Politike, vrednost investicije, troškovi izgradnje i opremanja objekta, prema ranijim procenama, bili su 120 miliona evra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...