EIB će plasirati preko 110 miliona evra kroz Fond za razvoj

Evropska investiciona banka spremna da podrži privredu Srbije

BiznisEUSrbija

27.9.2023 15:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Evropska investiciona banka spremna da podrži privredu Srbije Evropska investiciona banka spremna da podrži privredu Srbije
Evropska investiciona banka (EIB) spremna je da pruži finansijsku poršku privredi Srbije, rečeno je na sastanku ministra privrede Slobodana Cvetkovića sa predstavnicima EIB-a. Cvetković... Evropska investiciona banka spremna da podrži privredu Srbije

Evropska investiciona banka (EIB) spremna je da pruži finansijsku poršku privredi Srbije, rečeno je na sastanku ministra privrede Slobodana Cvetkovića sa predstavnicima EIB-a.

Cvetković je razgovarao sa šefom jedinice EIB-a za Zapadni Balkan Кadirom Bahčečikom (Kadir Bahcecik), šefom regionalnog predstavništva za Zapadni Balkan Alesandrom Bragonzijem (Alessandro Bragonzi) i menadžerom za projekte u Srbiji Olesjom Muratovom (Olesya Muratova), saopštilo je Ministarstvo privrede, prenosi Beta.

„Preko 110 miliona evra sredstava EIB-a, koja će se plasirati kroz Fond za razvoj, biće dodatni zamah i podstaći rast privatnog sektora i povećati privredne aktivnosti“, naveo je Cvetković.

On je kazao da je velika zainteresovanost privrede Srbije za povoljniji kapital, naročito malih i srednjih preduzeća koja imaju veliki značaj za funkcionisanje celokupne privrede. Predstavnici EIB-a su istakli da će podrška te banke ojačati privredu Srbije, navodi se u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...