Ambasador Košar: Ima još prostora za dalju saradnju

Francuska preduzeća sve prisutnija u Srbiji

BiznisBolji posaoFirme u fokusuSrbija

20.3.2023 14:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Francuska preduzeća sve prisutnija u Srbiji Francuska preduzeća sve prisutnija u Srbiji
Ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar (Pierre Cochard) izjavio je u Zrenjaninu da su francuska preduzeća sve prisutnija u Srbiji, i ukazao je na... Francuska preduzeća sve prisutnija u Srbiji

Ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar (Pierre Cochard) izjavio je u Zrenjaninu da su francuska preduzeća sve prisutnija u Srbiji, i ukazao je na značajan rast ekonomskih razmena Francuske i Srbije, ali i na to da nisu iskorišćeni svi potencijali za dalju privrednu saradnju.

„Francuska preduzeća su posebno prisutna u sektorima zaštite životne sredine, prerade otpadnih voda i na velikim infrastrukturnim projektima, a francuska mala i srednja preduzeća su već prisutna u Srbiji, ali žele da se upoznaju sa više mogućnosti i potencijala“, izjavio je Košar povodom skupa „Bonjour Zrenjanin“, koji predstavlja koncept umrežavanja koji je Francusko-srpska privredna komora (CCIFS) pokrenula u 2020. godini, prenosi Beta.

Istakao je da je taj događaj prilika za otkrivanje potencijala jednog regiona, ali i za susrete i saradnju francuskih preduzeća i preduzeća iz Zrenjanina.

„U Zrenjaninu su prisutna dva francuska preduzeća Mlekoprodukt i Novares, a u oblasti poljoprivrede postoji veliko francusko znanje koje bismo želeli da podele sa Srbijom, i postoji mnogo oblasti moguće saradnje“, naglasio je Košar.

Predsednik Francusko-srpske privredne komore Dragan Stokić istakao je da je „Bonjour Zrenjanin“ nastavak uspešnog serijala krovne manifestacije „Bonjour Srbija“, i da je cilj da do kraja sledeće godine obiđu sve gradove u Srbiji gde postoje francuske investicije.

„U Srbiji posluje oko 120 francuskih preduzeća, a u Zrenjanin su došli predstavnici 14 kompanija, i očekujem da će plod današnje posete biti nove francuske investicije i fabrike u Zrenjaninu i okolini, ali i širom Srbije“, naveo je Stokić.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura naglasio je da je ovaj susret odlična prilika da se prikažu poslovne prilike i potencijali u tom gradu, ali i mogućnost za susrete francuskih i lokalnih preduzeća, a da Grad Zrenjanin pruža podršku poslovnim inicijativama.

Posle prezentacije poslovnih prilika i B2B sastanaka članica Francusko-srpske privredne komore i lokalnih privrednika, organizovana je poseta francuskoj fabrici Mlekoprodukt koja posluje u Zrenjaninu i deo je francuske grupacije Savencia, što je ocenjeno kao jedna od najuspešnijih privatizacija u tom gradu.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...