Za ovu godinu očekivan dvocifreni rast

Hemofarm planira nove investicije od 100 miliona evra

InvesticijePoslovanjeSrbija

4.12.2023 14:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Hemofarm planira nove investicije od 100 miliona evra Hemofarm planira nove investicije od 100 miliona evra
Hemofarm planira investicije u iznosu od skoro 100 miliona evra, a ove godine očekuju dvocifreni rast, izjavio je danas generalni direktor te farmaceutske kompanije... Hemofarm planira nove investicije od 100 miliona evra

Hemofarm planira investicije u iznosu od skoro 100 miliona evra, a ove godine očekuju dvocifreni rast, izjavio je danas generalni direktor te farmaceutske kompanije Ronald Zeliger.

Govoreći o planiranim investicijama, Zeliger je istakao da se pripremaju brojni projekti u narednih nekoliko godina, koje će Hemofarm „staviti u red mega-proizvodnih lokacija, čak i u međunarodnim okvirima“.

„Iznos investicija koje planiramo blizu je cifre od 100 miliona evra i to će biti uloženo u oblast koja će obezbediti konstantno snabdevanje. Ova investicija predstavlja deo naše obaveze i rešenosti da obezbedimo lanac snabdevanja u budućnosti“, rekao je Zeliger i naglasio da u 2023. godini očekuje dvocifreni rast Hemofarma.

Zeliger je istakao da je Hemofarm iz godine u godinu rušio sopstvene rekorde u poslovanju kao rezultat neprekidnog ulaganja, jer, kako je istakao, vole izazove. On je podsetio i da je ove godine Hemofarm na tržištu predstavio nekoliko novih lekova – za multiplu sklerozu, od koje u Srbiji boluje 10.000 ljudi, kao i jedan novi lek protiv virusa gripa.

„Važno je voditi računa o manjim grupama pacijenata i mi smo ponosni da i tu dajemo svoj doprinos. To je deo naše kulture“, poručio je generalni direktor Hemofarma, navodi se u kompanijskom saopštenju.

Hemofarm u Srbiji i regionu posluje kao deo nemačke Stada grupe, koja ima poslovnu tradiciju dužu od jednog veka, i jedan je od najvećih nemačkih investitora u Srbiji.

Najbolji pokazatelj koliko je tržište Srbije bitno za Stada grupu je investicija od skoro 450 miliona evra, koliko je od 2006. godine uloženo u Hemofarm. Srbija i ceo region Zapadnog Balkana predstavljaju za nas jedno tržište koje veoma obećava, tako da neprestano težimo da unapredimo svoje poslovanje i ojačamo našu lidersku poziciju“, kazao je Zeliger.

Tagovi
SRBIJA
  • SUNCE

    4.12.2023 #1 Author

    Nemci su jako korektni uj poslovnim odnosima zato i ulazu u razvoj firme a zaposleni u Hemofarm imaju dobre plate.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    4.12.2023 #2 Author

    Lideri u poslovanju,nema sta…

    Odgovori

  • BIJUTI27

    4.12.2023 #3 Author

    Gigantsko preduzeće i svaka im čast

    Odgovori

  • ELLA

    4.12.2023 #4 Author

    Odlicna kompanije a I drzava je podrzava

    Odgovori

  • STEPA

    5.12.2023 #5 Author

    Lepo je čuti da se neka firma dobro razvija.

    Odgovori

  • STEPA

    5.12.2023 #6 Author

    Samo da su i radnici zadovoljni.

    Odgovori

  • oblak57

    5.12.2023 #7 Author

    bas lepa vest, bravo!!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...