poslednji dan 31. decembar 2023.

Ističe rok za prijavu za podsticaje mladim preduzetnicima i za razvojne projekte

InvesticijePreduzetnikSrbija

29.12.2023 15:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Ističe rok za prijavu za podsticaje mladim preduzetnicima i za razvojne projekte Ističe rok za prijavu za podsticaje mladim preduzetnicima i za razvojne projekte
Ministarstvo privrede saopštilo je da je 31. decembar 2023. godine, poslednji dan za prijem novih zahteva za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podsticanja... Ističe rok za prijavu za podsticaje mladim preduzetnicima i za razvojne projekte

Ministarstvo privrede saopštilo je da je 31. decembar 2023. godine, poslednji dan za prijem novih zahteva za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju i mlade kao i Programa podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2023. godini.

Prijem nove dokumentacije za program namenjen mladima se obustavlja u skladu sa Uredbom o utvrđivanju Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike i mlade u 2023. godini, kojom je definisano da je javni poziv otvoren najkasnije do 31. decembra 2023. godine.

U pitanju je 300 miliona dinara vredan program čiji je cilj povećanje broja privrednih subjekata, podrška početnicima za otpočinjanje samostalnog poslovanja, podrška mladim preduzetnicima i podsticanje zapošljavanja.

Zahtevi za podsticaje za razvojne projekte takođe treba da stignu do 31. decembra 2023. godine, a u skladu sa Uredbom o utvrđivanju Programa podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte.

Za ovaj program u budžetu je izdvojeno 900 miliona dinara, a sredstva se mogu koristiti za kupovinu, izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju, investiciono održavanje proizvodnog prostora ili poslovnog prostora koji je u sastavu proizvodnog prostora, ili prostora za skladištenje sopstvenih proizvoda, sirovina i repromaterijala.

Mogu biti iskorišćena i za kupovinu novih ili polovnih mašina i opreme kao i za dostavna vozila za prevoz sopstvenih proizvoda i druga transportna sredstva koja se koriste u procesu proizvodnje, ali i za nabavku softvera i računarske opreme.

Privredni subjekti koji zadovolje uslove Programa mogu ostvariti pravo na finansijsku podršku u iznosu do 20 odsto bespovratnih sredstava od vrednosti investicionog ulaganja, odnosno do 30 odsto bespovratnih sredstava za privredne subjekte koji pripadaju trećoj ili četvrtoj grupi razvijenosti. Preostali iznos vrednosti investicionog ulaganja finansiraće se iz kredita Fonda za razvoj.

  • HANA

    1.1.2024 #1 Author

    Požurite deco, još malo pa nestalo 🤡

    Odgovori

  • SHALIMAR

    2.1.2024 #2 Author

    Verujem da su se svi na vreme prijavili..

    Odgovori

  • ZELJKA

    10.1.2024 #3 Author

    A uslovi, odlicni…

    Odgovori

  • GAGA

    10.1.2024 #4 Author

    Svi su se prijavili sigurno😂

    Odgovori

  • Grocka

    14.1.2024 #5 Author

    Valjda bi stalno trebalo da bude nekih pogodnosti, pomoci im na neki nacin

    Odgovori

  • Emilija

    14.1.2024 #6 Author

    Gotovo

    Odgovori

  • PIKSI

    14.1.2024 #7 Author

    Nadam se da ce biti vise ovakvih podsticaja

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...