važan projekat za pokrajinu

Izgradnja brze saobraćajnice Osmeh Vojvodine u dužini od 185 kilometara

BiznisInfrastrukturaSrbija

13.12.2023 18:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Izgradnja brze saobraćajnice Osmeh Vojvodine u dužini od 185 kilometara Izgradnja brze saobraćajnice Osmeh Vojvodine u dužini od 185 kilometara
Pokrajinski premijer Igor Mirović izjavio je u sredu da je izgradnja brze saobraćajnice Osmeh Vojvodine, u dužini od 185 kilometara, koja će povezati teritorije... Izgradnja brze saobraćajnice Osmeh Vojvodine u dužini od 185 kilometara

Pokrajinski premijer Igor Mirović izjavio je u sredu da je izgradnja brze saobraćajnice Osmeh Vojvodine, u dužini od 185 kilometara, koja će povezati teritorije Sombora, Kule, Vrbasa, Srbobrana, Bečeja, Novog Bečeja i Kikinde, „jedna od najvažnijih vesti za Vojvodinu minulih decenija“.

„Ovako veliku i značajnu brzu saobraćajnicu nismo gradili još od početka 70-ih godina i izgradnje auto-puta Beograd-Subotica, koji je građen u fazama“, rekao je Mirović u Bačkom Bregu na severozapadu Vojvodine, gde su počeli radovi na izgradnji prve deonice brze saobraćajnice od granice sa Mađarskom do Srpske Crnje, odnosno do graničnog prelaza sa Rumunijom, prenosi Beta.

On je dodao da veruje u partnerstvo Srbije i Kine koje je „dokazano mnogo puta“ na brojnim zajedničkim projektima, te da će u roku koji je predviđen ugovorom i ta investicija, gde je glavni izvođač kineska kompanija, biti realizovana.

„Juče su počeli radovi na izgradnji auto-puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, danas na izgradnji brze saobraćajnice Osmeh Vojvodine. Sa ovim, ali i sa svim drugim konkretnim projektima, u narednih sedam do osam godina, videćemo potpuno novu sliku Vojvodine, a time i cele naše države“, kazao je Mirović.

Kako je rečeno, na delu trase planirane brze saobraćajnice, od Sombora do Kikinde, planirana je izgradnja 46 mostova preko kanala i prolaza za put, 34 nadvožnjaka, pet podvožnjaka i 35 propusta. Na trasi brze saobraćajnice planirana je izgradnja 12 petlji.

Ambasador Kine u Srbiji Li Ming rekao je da je početak izgradnje ove saobraćajnice događaj koji predstavlja „jednu vrstu prekretnice“ za Srbiju.

„Kina je veoma ponosna što zajedno sa Srbijom radi na izgradnji njene infrastrukture. Današnji dan predstavlja još jedan simbol prijateljstva između Kine i Srbije“, kazao je Ming.

  • DASHA

    13.12.2023 #1 Author

    Lep naziv za saobracajnicu.

    Odgovori

  • tamara71

    13.12.2023 #2 Author

    Opet Kinezi? Jel mozemo mi da saznamo sta smo mi njima obecali za uzvrat? Kakav je dogovor u pitanju?

    Odgovori

    • Pablo

      14.12.2023 #3 Author

      Nismo mi ništa obećali, samo nas odraše.
      Uzeli smo najskuplje kredite i uslov da oni rade.
      Ako ne platimo uzimaju najbolje nešto u Srbiji.
      Tako su Grčkoj uzeli luku Pirej.

      Odgovori

  • Jj992

    13.12.2023 #4 Author

    Prijateljstvo koje se poprilicno naplacuje

    Odgovori

  • Aleksa

    14.12.2023 #6 Author

    Nama su potrebne domace drzavne ili privatne fabrike preradjivacka industrija turizam na bazi prebogate istorije pa na kraju od zaradjenih para putevi tranzit i sadrzaji uz njih. U evropi su svi putevi i parkinzi puni kamiona koji se ne voze prazni vec nose neku robu a kod nas su atoputevi prazni i ne iskorisceni a pravljeni su za saku stranih kompanija kojima je drzava dala nenormalne pogodnosti zaduzivsi i nase potomke za to i puteve koje im gradi. Vecina gradjana nema novca da putuje ali mora da vraca nepovoljne kredite. Zapravo su gradjani Srbije strani investitori jer oni su ti od kojih vlast uzima da bi davala sumnjivim strancima ili domacim tajkunima stvarnim vlasnicima nekih navodno stranih firmi. Treba ju nam domacini ostvareni i dokazani posteni rodoljubi da vode drzavu i onda ce doci do boljitka za sve a ne politikanti kojima drzava sluzi kao telo na kom parazitiraju i vode jedino racuna o sebi i tome kako da ostanu na vlasti jer se tako enormno bogate i mogu posle da biraju gde ce da zive. Podobni umesto strucnih i moralnih dovode do ovoga gde smo sada i kakva nam je crna buducnost.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...