Udruženja malih akcionara RK Beograd dovodi u pitanje privatizaciju Robnih kuća

Mali akcionari Robnih kuća Beograd najavili protest 30. oktobra ispred Predsedništva

Srbija

24.10.2023 08:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Mali akcionari Robnih kuća Beograd najavili protest 30. oktobra ispred Predsedništva Mali akcionari Robnih kuća Beograd najavili protest 30. oktobra ispred Predsedništva
Bivši zaposleni, mali akcionari preduzeća Robne kuće Beograd najavili su protest ispred Andrićevog venca 1, odnosno Predsedništva 30. oktobra. Oni dovode u pitanje privatizaciju... Mali akcionari Robnih kuća Beograd najavili protest 30. oktobra ispred Predsedništva

Bivši zaposleni, mali akcionari preduzeća Robne kuće Beograd najavili su protest ispred Andrićevog venca 1, odnosno Predsedništva 30. oktobra.

Oni dovode u pitanje privatizaciju Robnih kuća koje su 2005. godini kupili Verano motors i MIG real estate za 360 miliona evra, ali i opravdanost uvođenja stečaja u kompaniju 2002. godine. Inače, stečaj je okončan 2009. godine, piše Danas, prenosi N1.

Prema rečima Dragana Skakovskog, predsednika Udruženja malih akcionara RK Beograd, oni su predali zahteve premijerki Ani Brnabić u junu, ali nisu nikakav odgovor dobili. Zatim su pre nekoliko dana imali sastanak sa ministrom privrede, ali bez nekog rezultata.

Mali akcionari su podneli deset zahteva, među kojima su i odgovori na pitanja da li je trebalo da Robne kuće uopšte odu u stečaj kada je procenjena vrednost imovine bila veća od dugova.

Oni postavljaju pitanje da li su RK uopšte i prodate pošto tvrde da ju je kupila novoosnovana firma Konzorcijum Robne kuče Beograd koja je imala isti matični broj u APR kao i firma koju su kupili Robne kuće Beograd AD.

Pošto su dobili socijalni program od po 135 evra po godini staža, oni se pitaju zašto nisu dobili i ostatak do 200 evra koliko je zaključkom Vlade iz 2008. godine određeno za otpremnine.Traže neisplaćene dohotke u periodu od 1995. do 2002. godine zajedno sa doprinosima i kamatama.

Takođe, pitaju zašto nisu kao akcionari dobili 30 odsto viška stečajne mase koja je uplaćena državi u iznosu od 156 miliona evra.

Udruženje je zatražilo i sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u toku protesta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...