druga faza investicija

Minal planira izgradnju kompleksa za proizvodnju delova za auto-industriju u Šapcu

BiznisFirme u fokusuSrbija

27.5.2023 15:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Minal planira izgradnju kompleksa za proizvodnju delova za auto-industriju u Šapcu Minal planira izgradnju kompleksa za proizvodnju delova za auto-industriju u Šapcu
Kompanija Minal Europe Green Material, podnela je Ministarstvu zaštite životne sredine zahtev za postupak procene uticaja na životnu sredinu za izgradnju objekata kompleksa auto-industrije.... Minal planira izgradnju kompleksa za proizvodnju delova za auto-industriju u Šapcu

Kompanija Minal Europe Green Material, podnela je Ministarstvu zaštite životne sredine zahtev za postupak procene uticaja na životnu sredinu za izgradnju objekata kompleksa auto-industrije.

Radi se o drugoj fazi investicija u kojoj se planira gradnja kompleksa u kome će se proizvoditi delovi za auto-industriju, a bruto površina svih objekata za II fazu na parceli, iznosi 16.645,76 metara kvadratnih, piše eKapija.

Minal planira izgradnju kompleksa koji bi obuhvatio proizvodni objekat-halu, trafostanicu, objekat za kompresore, pumpna stanica, rezervoar za hidrantsku i tehničku vodu, skladište za kontejnere, dve portirnice, paviljon za pušače, rezervoar za vodu, plato za dizel agregat, šaht za vodu, plato za merno regulacionu stanicu, temelj za filter i kolska vaga.

Kompleks je definisan tako da je glavni objekat – hala, pozicioniran centralno na parceli, dok su u severnom delu kompleksa planirani svi prateći sadržaji osim portirnica, koje su pozicionirane u zapadnom delu kompleksa, ispred glavne hale.

U okviru kompleksa, planirana su četiri veća i nekoliko manjih parking prostora uz interne saobraćajnice. Ukupan broj parking mesta u okviru kompleksa je 353, od čega je 10 parking mesta rezervisano za osobe sa invaliditetom.

Slobodne površine u okviru kompleksa su planirane za ozelenjavanje i pejzažno uređenje, odnosno travne površine sa pretežno niskim rastinjem.

Proizvodna hala je podeljena na više funkcionalnih područja (zona) koje prestavljaju faze u proizvodnji aluminijumskih trupaca (ingota).

Izrada Zahteva za određivanje obima i sadržaja studije o proceni uticaja na životnu sredinu poverena je preduzeću ECOlogica URBO DOO iz Kragujevca.

  • MAJA

    27.5.2023 #1 Author

    Bice i novih radnih mesta

    Odgovori

  • BLIZANAC

    28.5.2023 #2 Author

    Samo neka se što više firmi otvara i neka se zapošljavaju ljudi

    Odgovori

  • BAĆA

    28.5.2023 #4 Author

    Minal je jaka kompanija

    Odgovori

  • SHALIMAR

    28.5.2023 #5 Author

    Odlicno,samo neka se nasi ljudi zaposljavaju..

    Odgovori

  • Gaga

    28.5.2023 #6 Author

    Samo nek ide sve u tom pravcu

    Odgovori

  • Boba321

    28.5.2023 #7 Author

    odlicno, jaka firma

    Odgovori

  • SUNCICA

    28.5.2023 #8 Author

    super, bice posla za sve

    Odgovori

  • NATI

    28.5.2023 #9 Author

    Samo se otvaraju fabrike malo da se povede racuna i o zivotnoj sredini

    Odgovori

  • gagica

    28.5.2023 #10 Author

    Odlicna vest.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...