druga faza investicija

Minal planira izgradnju kompleksa za proizvodnju delova za auto-industriju u Šapcu

BiznisFirme u fokusuSrbija

27.5.2023 15:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Minal planira izgradnju kompleksa za proizvodnju delova za auto-industriju u Šapcu Minal planira izgradnju kompleksa za proizvodnju delova za auto-industriju u Šapcu
Kompanija Minal Europe Green Material, podnela je Ministarstvu zaštite životne sredine zahtev za postupak procene uticaja na životnu sredinu za izgradnju objekata kompleksa auto-industrije.... Minal planira izgradnju kompleksa za proizvodnju delova za auto-industriju u Šapcu

Kompanija Minal Europe Green Material, podnela je Ministarstvu zaštite životne sredine zahtev za postupak procene uticaja na životnu sredinu za izgradnju objekata kompleksa auto-industrije.

Radi se o drugoj fazi investicija u kojoj se planira gradnja kompleksa u kome će se proizvoditi delovi za auto-industriju, a bruto površina svih objekata za II fazu na parceli, iznosi 16.645,76 metara kvadratnih, piše eKapija.

Minal planira izgradnju kompleksa koji bi obuhvatio proizvodni objekat-halu, trafostanicu, objekat za kompresore, pumpna stanica, rezervoar za hidrantsku i tehničku vodu, skladište za kontejnere, dve portirnice, paviljon za pušače, rezervoar za vodu, plato za dizel agregat, šaht za vodu, plato za merno regulacionu stanicu, temelj za filter i kolska vaga.

Kompleks je definisan tako da je glavni objekat – hala, pozicioniran centralno na parceli, dok su u severnom delu kompleksa planirani svi prateći sadržaji osim portirnica, koje su pozicionirane u zapadnom delu kompleksa, ispred glavne hale.

U okviru kompleksa, planirana su četiri veća i nekoliko manjih parking prostora uz interne saobraćajnice. Ukupan broj parking mesta u okviru kompleksa je 353, od čega je 10 parking mesta rezervisano za osobe sa invaliditetom.

Slobodne površine u okviru kompleksa su planirane za ozelenjavanje i pejzažno uređenje, odnosno travne površine sa pretežno niskim rastinjem.

Proizvodna hala je podeljena na više funkcionalnih područja (zona) koje prestavljaju faze u proizvodnji aluminijumskih trupaca (ingota).

Izrada Zahteva za određivanje obima i sadržaja studije o proceni uticaja na životnu sredinu poverena je preduzeću ECOlogica URBO DOO iz Kragujevca.

 • MAJA

  27.5.2023 #1 Author

  Bice i novih radnih mesta

  Odgovori

 • BLIZANAC

  28.5.2023 #2 Author

  Samo neka se što više firmi otvara i neka se zapošljavaju ljudi

  Odgovori

 • BAĆA

  28.5.2023 #4 Author

  Minal je jaka kompanija

  Odgovori

 • SHALIMAR

  28.5.2023 #5 Author

  Odlicno,samo neka se nasi ljudi zaposljavaju..

  Odgovori

 • Gaga

  28.5.2023 #6 Author

  Samo nek ide sve u tom pravcu

  Odgovori

 • Boba321

  28.5.2023 #7 Author

  odlicno, jaka firma

  Odgovori

 • SUNCICA

  28.5.2023 #8 Author

  super, bice posla za sve

  Odgovori

 • NATI

  28.5.2023 #9 Author

  Samo se otvaraju fabrike malo da se povede racuna i o zivotnoj sredini

  Odgovori

 • gagica

  28.5.2023 #10 Author

  Odlicna vest.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...